Mollet encareix la taxa que cobra als bancs per tenir caixers automàtics a la via pública

L'Ajuntament preveu ingressar uns 12.000 euros anuals, un 50% més que amb les anteriors tarifes

Societat

L'Ajuntament de Mollet incrementarà el cost que han de pagar les entitats bancàries per disposar de caixers automàtics a la via pública. Amb la modificació de la taxa, el Consistori preveu recaptar un 50% del que es cobrava fins ara.

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat la modificació de les tarifes de la taxa que grava l’ocupació de la via pública amb caixers automàtics per part d’entitats financeres i d’estalvi.

Fins ara la quota anual que havien de pagar les entitats bancàries se situava en una forquilla de tarifes que anaven dels 602,82 euros fins als 549,76 euros, en funció de la categoria dels carrers on estiguessin situats els caixers. Aquestes tarifes proporcionaven uns ingressos a l'Ajuntament d'uns 8.000 euros anuals per aquest concepte, una xifra que, segons les previsions municipals augmentaran fins als 12.000 euros, un 50% més del que s'ingressava fins ara, amb noves tarifes que aniran dels 951,87 euros als 790,40 euros l'any.

Aquesta modificació serà d’aplicació immediata per als caixers nous que es puguin instal·lar aquest any, un cop la modificació sigui vigent, i s’estendrà a la resta de caixers existents a partir de l’any 2024. 

Fonts municipals apunten que l’augment es proposa per ajustar la taxa a l’ús real que es fa d’aquests caixers i també als criteris que hi ha en altres taxes relatives a l’aprofitament de l’espai públic com ara les que s’apliquen, per exemple, a les empreses subministradores de serveis de telecomunicacions o energètics.

La proposta acordada per unanimitat al Ple de l’Ajuntament és fruit de l’acord sobre les ordenances fiscals de 2023 al que van arribar l’equip de govern amb Mollet en Comú i Junts per Mollet, unes ordenances fiscals que en el seu moment també es van aprovar per unanimitat.

Edicions locals