La CUP denuncia l'estat dels passos de vianants als carrers de Mollet

La formació assegura que molts no compleixen la normativa de senyalització i il·luminació

Societat

La CUP denuncia l'estat dels passos de vianants als carrers de Mollet
La CUP denuncia l'estat dels passos de vianants als carrers de Mollet

La CUP de Mollet ha denunciat que més de la meitat dels passos de vianants de la ciutat no compleixen les normatives reguladores per garantir la seguretat de les persones que hi transiten.

La formació ha estudiat una cinquantena de passos de vianants ubicats a diferents barris de la ciutat, ha endegat ara una campanya conjunta amb el col·lectiu Gent x Mollet per reivindicar millores urgents i evitar accidents.

“Els passos per a vianants funcionen com a extensions de les voreres i quan els vianants creuen la calçada en aquestes zones, tenen dret de pas, però si no estan correctament dissenyats, la visibilitat no és la correcta, hi ha obstruccions o no estan ben senyalitzats, la seguretat del vianant queda afectada", apunten.

En aquest sentit, Marc Compte, portaveu de la CUP Mollet, ha denunciat que malgrat el que assenyala la normativa vigent “més del 60% dels passos de vianants estudiats no compten amb una senyalització clara i anticipada, ni amb una il·luminació correcta i suficient, ni estan correctament pintats per fer-los clarament visibles sobretot en hores de poca insolació”.

Compte considera que l’Ajuntament està "incomplint de manera flagrant la seva obligació de mantenir en condicions òptimes els passos vianants de la ciutat" i alerta que “en cas d’accident greu i davant l’incompliment de la normativa, podrien derivar-se responsabilitats cap els responsables municipals, alliberant fins i tot les asseguradores dels seus compromisos de cobertura”.

El portaveu de la CUP Mollet ha qualificat “d’irresponsable” el govern municipal, a qui acusa de tenir "oblidada una qüestió tan prioritària, mentre sembla que els sobren els diners per tot d’actes de promoció de caràcter preelectoral”. “Està ben clar que les seves prioritats no són les nostres” ha conclòs Compte.

La CUP Mollet ha instat l’Ajuntament de Mollet “a posar en marxa de manera urgent un pla d’actuació per a resoldre aquestes deficiències i garantir uns passos pintats, senyalitzats i il·luminats com cal per evitar posar en perill la vida de les persones”.

Edicions locals