Gairebé uns 50 casos al servei d'atenció psicològica gratuït per a infants i adolescents

El projecte Semtim-nos BÉ, que es va posar en marxa a l'octubre, es tornarà a engegar pròximament

Societat

Gairebé uns 50 casos al servei d'atenció psicològica gratuït per a infants i adolescents
Gairebé uns 50 casos al servei d'atenció psicològica gratuït per a infants i adolescents

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, va posar en marxa a principis d’octubre el projecte Sentim-nos BÉ per treballar i millorar el benestar emocional dels infants, adolescents, joves i les seves famílies. Durant aquests mesos s’han fet un total de 75 tallers als centres educatius de Mollet, 6 xerrades i el servei d'atenció psicològica ha atès 14 persones i ha realitzat 32 seguiments.

L’Ajuntament de Mollet va creure oportú ampliar aquest projecte després que diferents estudis posessin de manifest les conseqüències emocionals que ha provocat la pandèmia sobre la salut, especialment en infants, adolescents i les seves famílies. El projecte ha constat de diferents línies estratègiques.

La principal novetat va ser el servei d'atenció psicològica individual presencial que ha atès un total de 14 persones i ha fet 32 seguiments de persones afectades o bé de les seves famílies. Des de l'1 d’octubre fins al 22 de desembre s’han dut a terme 75 tallers de Benestar Emocional als centres educatius de Mollet, repartits entre les etapes d'educació primària, secundària, cicles formatius i batxillerats. Per últim, també s’han fet tallers de benestar emocional per a famílies als centres cívics i culturals de la ciutat. En total s’han programat 6 xerrades a les quals han assistit més d’un centenar de persones.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, s'ha mostrat satisfeta amb els resultats, una acollida que "demostra que era del tot necessari". El govern ha mostrat la voluntat de continuar aprofundint en aquesta línia de treball per donar eines i suport a aquells col·lectius que han estat emocionalment més afectats durant la pandèmia. En aquest sentit, el projecte, que ha estat una experiència pilot, pròximament es tornarà a posar en marxa atesos els bons resultats i les necessitats de millora que encara hi ha en benestar emocional.

L’alcaldessa també ha volgut agrair a “mitjans de comunicació i a la ciutadania per sumar-se al projecte. Perquè projectes com aquests arriben més lluny quan tota la societat s’implica conjuntament”.

Per la seva banda, la regidora de Salut Pública, Pepi Muñoz Pareja, destaca els principals objectius del projecte, que han estat oferir atenció psicològica individual i grupal adreçada als infants, adolescents, joves i als seus familiars i dissenyar accions formatives i formatives també en format digital.

Ha comptat amb la col·laboració dels principals mitjans de comunicació locals com SomMollet, Vallès Visió i Ràdio Mollet.

Edicions locals