Escribano defensa les polítiques 'd'esquerres i transformadores' des de la candidatura unitària de Mollet En Comú Podem

La candidatura es va presentar oficialment al Casal amb la presència de les màximes dirigents dels dos partits a Catalunya

Política

Escribano defensa les polítiques "d'esquerres i transformadores" des de la candidatura unitària de Mollet En Comú Podem
Escribano defensa les polítiques "d'esquerres i transformadores" des de la candidatura unitària de Mollet En Comú Podem

La candidatura unitària Mollet en Comú Podem va presentar-se de manera oficial divendres amb la presència de les dues principals responsables dels partits a Catalunya: Jessica Albiach, d'En Comú, i Conchi Abellán, de Podem Catalunya, que van donar suport a la candidata Marina Escribano.

La unitat s'escenificava en una sala del Casal Cultural plena de gom a gom, que reunia gran part de militants i simpatitzants dels comuns, però que comptava amb l'absència de la plana major del cercle de Podem Mollet, que ha rebutjat frontalment l'acord.

En aquest sentit, les referències a la necessitat d'unitat de les esquerres per transformar els municipis i el país van ser constants en els discursos de totes tres protagonistes. La més explícita amb el cas molletà va ser Conchi Abellán: "La unitat cal saber construir-la amb respecte cap a la diversitat interna en un projecte ampli. No hi caben egoismes ni personalismes, sinó idees que transformin el municipi", apuntava la representant de Podem, que defensava així l'acord amb els comuns al marge del cercle local. Albiach reforçava la idea i assegurava que la candidatura molletana "està formada per persones generoses, que posen per davant la transformació de la vida dels veïns als interessos partidistes".

Polítiques "d'esquerres i transformadores"

Tant Abellán com Albiach van parlar de la importància dels municipis en la transformació del país i van repassar algunes de les partides aconseguides per En Comú Podem en les negociacions dels pressupostos de la Generalitat per a aquest any. "L'aprovació dels pressupostos representa un avançament per a les famílies que són qui necessiten dels serveis públics", deia Abellán.

Per la seva part, Albiach feia referència als projectes urbanístics que, en paral·lel, el PSC ha inclòs en el debat dels pressupostos, entre els quals, el Quart Cinturó. En aquest sentit, acusava el PSC i ERC de voler "trinxar el Vallès, amb un model que contamina i mata", i assegurava, però que "l'intent del PSC ha fracassat. Hem aconseguit que no es destini ni un sol euro als macroprojectes del PSC", deia.

La candidata de Mollet en Comú Podem, Marina Escribano, mostrava el seu agraïment al suport d'Abellán i Albiach. "Avui era important estar aquí per la unitat i sense personalismes". En el seu discurs, Escribano definia els eixos del pla del seu partit: "La defensa de la cosa pública, del territori i dels barris". "Hem demostrat que allà on governem ho fem per a la majoria, no tots els governs són iguals", apuntava Escribano en referència a algunes de les fites aconseguides a les institucions governades per la coalició. La candidata reivindicava el seu partit com la formació que "pot aglutinar persones diverses però amb valors d'esquerres i transformadors" i demanava un suport majoritari per fer front al possible augment de la dreta. Escribano defensava la seva estima per Mollet, una ciutat, que, considera, "té l'oportunitat de sumar-se a l'onada de transformació" dels governs d'En Comú Podem.

Entre els reptes, la defensa de la sanitat i l'educació pública, la dinamització de l'economia, l'habitatge assequible i les polítiques de joventut i cultura, que "ha estat 30 anys oblidada i que els últims mesos sembla revifar, tot i que no sabem si serà un miratge". La dignificació dels barris és un altre dels fronts que vol treballar la candidata. "Cal transformar ciutat, no dissimulem amb grans titulars. Volem millorar els que tenim no enlluernar amb nous projectes com el Calderí", concloïa, Escribano, qui al final del seu discurs es comprometia a "treballar de valent per enfortir el nostre espai amb gent que vulgui treballar per la ciutat i fer realitat el nostre pla de transformació".
 

Edicions locals