Podem inhabilita Núria Muñoz i Alberto Murillo per representar el partit a Mollet

El partit demana al Consistori la dissolució del grup municipal a l'Ajuntament

Política

Podem inhabilita Núria Muñoz i Alberto Murillo per representar el partit a Mollet
Podem inhabilita Núria Muñoz i Alberto Murillo per representar el partit a Mollet | @PodemosMollet

La direcció de Podem Catalunya ha inhabilitat per representar el partit a Mollet Núria Muñoz i Alberto Murillo, actuals regidors de l'Ajuntament i màxims responsables del cercle de Podem a la ciutat. La inhabilitació és el resultat de l'expedient que van obrir-los després d'inscriure la formació Canviem Mollet al registre estatal de partits, com va avançar fa unes setmanes SomMollet.

L'anunci l'ha fet Podem Catalunya a través d'un comunicat en què detalla que la Comissió de Garanties Democràtiques Estatal de Podemos ha resolt un expedient sancionador d’un any i 18 mesos d’inhabilitació, respectivament, "a causa de la seva actuació contrària als estatuts i reglaments del partit", apunten. En concret, segons va explicar a SomMollet el portaveu de la formació a Catalunya, Lucas Ferro, el motiu per obrir l'expedient va ser la inscripció per part dels afectats d'una nova formació al registre de partits del Ministeri de l'Interior.  

La resolució de la comissió dictamina la inhabilitació per representar el partit i exercir càrrecs en el si del mateix d’un any per Núria Muñoz i d’un any i mig per a Alberto Murillo. La resolució també comporta la suspensió d’afiliació i militància durant 6 mesos i un any, respectivament.

Arran de la resolució de la Comissió de Garanties Democràtiques, Podem Catalunya "constata que els dos afectats no representen el partit" i ha demanat a l’Ajuntament de Mollet del Vallès que dissolgui el Grup Municipal de Podem Mollet.

Rebuig de Podem a la candidatura

L'anunci de Podem Catalunya arriba hores després del comunicat que Podem Mollet va emetre per mostrar el seu rebuig a la candidatura conjunta d'En Comú Podem a Mollet, presentada divendres passat. Des del cercle local consideren que s'ha "usurpat" el nom de Podem Mollet i reiteren que s'ha arribat a un acord sense comptar amb els membres del cercle local, una actitud "poc democràtica i autoritària", consideren, de la direcció de Podem Catalunya.

El cercle local considera "la manca de militants de Podem a la presentació deixa a la vista la fractura en la formació morada que està provocant la direcció de Podem Catalunya amb les seves decisions unilaterals i sense cap justificació".

El cercle de Podem Mollet també acusa Mollet en Comú de seguir una estratègia política que "lluny de buscar la unitat i intentar unir forces ha decidit dividir l'espai polític a Mollet i posar davant de tot el cercle de Podem Mollet". En el comunicat afegeixen que la candidata, Marina Escribano, "no ha tingut la capacitat, la voluntat ni la generositat necessària per liderar un grup que podia haver obtingut bons resultats a les eleccions municipals del 2023".

Edicions locals