Alumnes d'institut reben formació sobre la mobilitat segura amb patinets

El programa d’Educació Viària a les Escoles incorpora aquesta temàtica a les sessions amb 2n d'ESO

Societat

Alumnes d'institut reben formació sobre la mobilitat segura amb patinets
Alumnes d'institut reben formació sobre la mobilitat segura amb patinets

El programa d’Educació Viària a les Escoles ha incorporat aquest curs una formació específica a l’alumnat de 2n d’ESO sobre mobilitat segura i les normes de circulació que afecten els vehicles de mobilitat personal (VMP) i a les bicicletes. A la primera xerrada han participat 650 alumnes dels instituts de la ciutat.

L’objectiu d’aquesta iniciativa que duu a terme la Unitat de Mobilitat Segura de la Policia Municipal, és educar i conscienciar sobre l’ús d’aquests tipus de vehicles als i a les joves des dels centres educatius de la ciutat.

El programa inclou una xerrada d’una hora on es treballen 12 normes que afecten aquests vehicles i on es pretén generar un espai de reflexió sobre les conseqüències que pot comportar l’incompliment de les normes.

Aquesta activitat va acompanyada del lliurament d’una targeta amb les 12 normes que són objecte del debat.

En la mateixa sessió també es lliura als i a les alumnes un reflector amb la forma d’un floc de neu, que té com a objectiu fer visible a qui ho porta, ja sigui penjat d’una motxilla, del vehicle o de la mateixa roba.

Aquests dos objectes han estat facilitats pel Servei Català de Trànsit. Enguany està previst repartir-ne 600 unitats de cadascun.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat i Accessibilitat, Juanjo Baños González, explica que, tot i que les ordenances municipals no permeten conduir aquests tipus de vehicles abans dels 15 anys, els cossos de seguretat han detectat alguns casos on no es compleix amb aquesta normativa. "Per aquest motiu, i aprofitant que aquestes normes també s’apliquen a les bicicletes, hem cregut oportú posar en marxa aquesta iniciativa”.

Edicions locals