Mollet en Comú Podem presenta els noms d'una candidatura que 'representa la realitat de la ciutat'

En l'acte es van fer públics els noms dels primers membres de comuns a la llista, però no els de Podem, que es preveuen fer públics els pròxims dies

Política

Mollet en Comú Podem presenta els noms d'una candidatura que 'representa la realitat de la ciutat'
Mollet en Comú Podem presenta els noms d'una candidatura que 'representa la realitat de la ciutat'

Mollet En Comú Podem presentava diumenge al matí set de les cares que ocuparan els primers llocs de la llista electoral per a les eleccions municipals del 28-M. L'acte, però, no va comptar amb els tres representants de Podem que aniran a la candidatura i que es coneixeran en els pròxims dies.

El Mercat Vell va acollir l'acte de la presentació de la candidatura encapçalada per Marina Escribano, qui va presentar els set membres dels comuns que aniran als primers llocs de la llista. La intenció era haver fet públics els noms de les deu persones que acompanyaran Escribano, però el recent nomenament de la nova direcció del cercle de Podem a Mollet –dijous passat– ha retardat l'anunci dels representants del partit morat, segons han confirmat ambdós partits. "És una qüestió de tempos en el procés, en cap cas perilla l'acord i els noms els donarem a conèixer en qüestió de dies", assegura David Moreno, nou portaveu de Podem Mollet. Aquests representants del partit morat, d'acord amb el pacte subscrit entre Catalunya en Comú i Podem Catalunya, ocuparan els llocs 2, 5 i 8 a la llista molletana. 

Els confirmats

Els que sí que es van poder presentar van ser els noms dels membres de Mollet en Comú. En els números 3 i 4 repetiran els actuals regidors Mari Carmen Moya i Gabriel Espinosa. La número 6 serà Maria del Mar Torres, molt implicada en la lluita feminista. La seguirà al 7 Mireia Marín una persona polititzada des de jove i que actualment és membre de la Comissió Executiva de Catalunya en Comú al Vallès Oriental i secretària d'Organització d'Esquerra Verda a Catalunya.

El número 9 serà per a José López, actual cap de colla morat i persona molt implicada en el teixit associatiu cultural de la ciutat. Roser Aguilar, vinculada als moviments mediambientalistes, i Cristóbal Camacho, de la Comissió de Jubilats i Pensionistes de Mollet i de CCOO, ocuparan els llocs 10 i 11.

"Són gent normal i corrent però amb molt de valor per fer aquest pas de sumar-se al projecte. Som un equip que pot representar la realitat de la nostra ciutat, tant per edats, procedències, àmbits de treball...", deia Marina Escribano, qui afegeix que totes aquestes persones ja fa temps que treballen en els diversos àmbits en què estan implicats com el feminisme, el medi ambient, la cultura popular o la lluita de la gent gran. "No són eslògans buits, estan plens de contingut i poden aportar molt i, a més, tenen impregnat l'ADN d'En Comú Podem".

En el seu discurs, Escribano reivindicava un cop més la unitat de les esquerres per fer una ciutat "més verda, més feminista, amb justícia social, que atengui els barris i els col·lectius més vulnerables, amb habitatge digne, amb més cultura, civisme i convivència, per a la gent jove i la gent gran, tot això és el nostre pla", apuntava la candidata.

Escribano defensava el pla d'acció de Mollet en Comú Podem, amb un equip que té com a objectiu "fer un impuls cap endavant i revertir velles maneres de fer que no són sanes, defensem més democràcia i participació. Venim a contraposar models, sense clientelisme ni tractant la ciutadania com a infants", deia. "El nostre projecte pot aglutinar persones diverses amb valors d'esquerres i transformadors que es contraposa amb el model caduc que vivim fa molts anys".

No van faltar algunes de les idees força del programa com la tasca per fer de Mollet una ciutat educadora, posar els barris al centre de l'acció municipal, donar oportunitats a la gent jove, fomentar el feminisme, la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic i paralitzar el projecte de construcció del nou barri del Calderí. "El nostre pla no està sotmès al totxo ni als interessos privats. El que cal és mantenir i revitalitzar els barris", afegia.

Escribano tancava la seva intervenció volent donar un missatge "positiu, optimista i d'esperança". "És possible transformar i millorar la vida de la gent, el que s'ha fet sempre ja no és suficient, no és el camí", i, en aquest sentit, es comprometia a "treballar de valent i dedicar hores i energies" per tirar el pla endavant.

Edicions locals