Mollet informa sobre bonificacions i subvencions per a la rehabilitació energètica d'edificis

Una desena de persones van assistir dilluns a la xerrada que es va fer a La Marineta

Societat

El regidor Raul Broto durant la xerrada a La Marineta
El regidor Raul Broto durant la xerrada a La Marineta

L’Oficina de Rehabilitació Energètica de l'Ajuntament de Mollet va impartir aquest dilluns a les 19 h, a la sala de la capella de La Marineta, una xerrada sobre bonificacions fiscals municipals i convocatòries de subvencions per a la rehabilitació energètica d'edificis. La xerrada es dirigia principalment a administradors de finques i comunitats de propietaris i veïns, tot i que també estava oberta a la ciutadania en general. 

L’objectiu de la trobada era informar de les bonificacions fiscals municipals lligades a l’eficiència energètica, explicar l’ordenança solar de Mollet (quins són els requisits mínims a Mollet per instal·lar energia solar fotovoltaica i quines són les bonificacions vigents) i donar a conèixer de les subvencions vigents Next Generation de la Unió Europea per a la rehabilitació energètica d’habitatges. 

L'acte va comptar amb la participació del regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica de l’Ajuntament de Mollet, Raúl Broto, qui va destacar que la finalitat de la xerrada era la de ser útils a la ciutadania: "Ara ens trobem en un moment que hi ha molts recursos en l'àmbit del medi ambient, de les energies renovables i de l'eficiència energètica, però cal que aquests recursos tinguin un impacte real", comentava Broto.

"Nosaltres com a ciutat intentem liderar aquest canvi, però cal que la ciutadania també s'impliqui, i per això potenciem que les cases, els edificis, les empreses implantin aquest tipus d'energia", afegia Broto, fent referència a l'ordenança solar que obliga a posar un percentatge d'energia solar als edificis de nova construcció, però que també bonifica les llars que instal·len aquests sistemes. 

La xerrada també va comptar amb la participació d'una tècnica del Consell Comarcal del Vallès Oriental i d'una altra de l'àrea de Gestió Energètica i Rehabilitació de l’Ajuntament de Mollet.

Des de l'Ajuntament no descarten fer noves xerrades sobre aquesta qüestió més endavant.

 

Edicions locals