Els candidats d'EUiA a la llista d'Ara Mollet reivindiquen el projecte local de la coalició

L'exregidor Antonio López i Míriam Sampere seran els dos membres d'EUiA que aniran a la part alta de la candidatura

Política

Els candidats d'EUiA a la llista d'Ara Mollet reivindiquen el projecte local de la coalició
Els candidats d'EUiA a la llista d'Ara Mollet reivindiquen el projecte local de la coalició

La coalició Ara Mollet ERC EUiA continua amb el degoteig de presentacions de persones que formaran part de la seva candidatura de cara a les eleccions del 28-M. Aquest dimarts, ha estat el torn de l'exregidor a l'Ajuntament Antonio López i l'activista Míriam Sampere, tots dos en representació d'EUiA, que s'han presentat al barri de l'Estació del Nord acompanyats de la número 1 de la llista, Marta Vilaret.

López, veí de l'Estació del Nord, membre de l'executiva d'EUiA i activista en la defensa dels serveis 100% públics, és un vell conegut de la política local. Va ser regidor per ICV-EUiA i més tard de l'Entesa per Mollet, una formació "que em recorda molt a l'actual coalició, una candidatura àmplia i plural amb un programa en què la ciutadania es vegi representada", ha dit.

Sampere, per la seva part, és veïna de Col·legis Nous, va estudiar Educació social i professionalment és orientadora en l'àmbit de la salut mental. Tots dos candidats han posat sobre la taula la importància de millorar els barris de la ciutat per "fer-los barris de primera i amb la participació del veïnat en la presa de decisions", ha apuntat López, qui ha criticat, per exemple, la "inacció" del govern actual al barri del qual és veí. "Fa quatre anys que l'AV de l'Estació del Nord va reclamar un pla de reforma integral del barri i no s'ha fet res", ha assegurat. Sampere ha aprofundit en la voluntat de donar veu al veïnat: "Proposem fer consultes populars per donar resposta a les necessitats reals que tenen els barris", ha afegit.

Un projecte local

El lideratge d'ERC al Govern de la Generalitat i el vessant més crític de l'activisme de López i Sampere, no ha de ser, segons els protagonistes, motiu de friccions futures a la coalició, i tant López com Vilaret han reivindicat que es tracta d'un "acord local pel canvi a Mollet". "Som dos partits diferents i venim de tradicions diferents, però coincidim en el projecte per a la ciutat. Cal normalitzar que potser en temes que no són estrictament locals podem no estar d'acord, i per això hi haurà llibertat de vot", ha afegit López.  

Vilaret reblava la idea: "Sempre hem tingut clar que cal sumar i tot i que ERC estigui al Govern català, des de Mollet exigirem a totes les administracions actuacions per millorar la ciutat, però ho farem amb actitud col·laborativa i no buscant culpables sense assumir responsabilitats, com ha fet el govern del PSC tots aquests anys", ha conclòs la candidata.

Ara Mollet ERC EUiA no ha volgut avançar quin lloc ocuparan els candidats que han estat fets públics fins ara i ho farà en l'acte de presentació de la candidatura que es farà el pròxim 25 de març.

Edicions locals