El nou Pavelló Riera Seca s'estrenarà a l'abril

La reforma de la pista interior i les graderies està pràcticament enllestida

Societat, Esports

El Riera Seca llueix un nou aspecte i tornarà a tenir activitat a l'abril
El Riera Seca llueix un nou aspecte i tornarà a tenir activitat a l'abril

La primera fase de les obres de reforma del Pavelló Riera Seca està a punt d'acabar. El nou interior de la instal·lació esportiva s'estrenarà a mitjans d'abril, quan finalitzin els retocs finals que s'estan duent a terme. Un cop acabada aquesta primera fase es donarà pas a la segona, dins de la qual es construirà un nou local social i un gimnàs, substituint els que es trobaven al subterrani de l'antic Riera Seca.

La primera part de les obres del pavelló ha executat diverses millores i reformes a l'interior del recinte com el canvi de la superfície de la pista per terratzo, noves graderies i tancament perimetral de la pista, un nou finestral, la substitució de la il·luminació i la megafonia, la creació d'un fals sostre amb entrades de llum natural i l'eliminació de barreres arquitectòniques. Aquesta reforma interior ha tingut un cost aproximat d'un milió d'euros, que sumarà al milió d'euros que costarà la segona fase. L'obra és finançada per l'Ajuntament i per la Diputació de Barcelona, que aporta la meitat del pressupost.

L'alcaldessa Mireia Dionisio afirma que des del consistori estan molt contents amb el resultat: "És espectacular, pràcticament igual als renders. Sembla un pavelló nou". Dionisio també ha volgut agrair la paciència a les entitats: "Han estat uns mesos difícils per ressituar tots els entrenaments".

Aquesta primera fase acabarà a mitjans d'abril, moment en el qual el Mollet HC i el Club de Patinatge Artístic podran tornar a entrenar i competir a la pista interior. Isabel Hernández, presidenta del CPA Mollet, es mostra satisfeta amb el resultat de les obres: "Ha fet un canvi espectacular, amb molta llum. La remodelació ha valgut la pena i tenim moltes ganes de patinar aquí". Per part del Mollet HC, el seu president Leo Conde coincideix en les valoracions sobre el nou pavelló: "M'ha impressionat. Ja vam veure una part del procés i la sensació és que arribes a un lloc nou. El que més ganes tinc és de veure a la canalla jugant aquí". On sorgeixen més dubtes és amb els partits dels sèniors: "Hem de veure si els sèniors tornen aquí a l'abril, ja que tindrem limitacions d'aforament. Probablement, entrenarem aquí i seguirem jugant els partits a Polinyà".

Equipament sostenible reconegut per la Diputació

L'equipament ha rebut un distintiu de sostenibilitat de la Diputació de Barcelona

En aquesta primera visita al nou Riera Seca ha estat present Javier Silva, diputat de joventut de la Diputació de Barcelona, que ha entregat a l'alcaldessa el distintiu Equipaments 2030, que premia a les instal·lacions municipals sostenibles i que compleixin l'Agenda 2030. Silva destaca que "els equipaments han de ser participatius, accessibles, igualitaris i sostenibles" i que el distintiu reconeix al Riera Seca com una instal·lació que complexi amb aquests requisits. El diputat també ha valorat l'obra realitzada: "M'encanta, s'ha fet una bona inversió. Des de la Diputació potenciem que els equipaments tinguin qualitat i aquí es compleix clarament".

La segona fase pel final de l'estiu

Un cop enllestida aquesta primera fase, s'iniciarà la segona. Aquesta part de la reforma enderrocarà la grada del cantó del parc de les Pruneres per situar-hi allà el local social, el gimnàs i els lavabos que fins ara es trobaven al soterrani. També s'instal·laran ascensors per fer accessible tot el pavelló. Aquestes obres, ja adjudicades, està previst que acabin a final d'estiu, entre agost i setembre.

Per més endavant quedaran la resta de millores a executar, que inclouen un nou revestiment exterior de tot el pavelló, la instal·lació de plaques solars al sostre i treballs de millora a la pista exterior i als vestuaris.

Edicions locals