Una setmana per conèixer més a fons l'Abelló, la seva obra i la petjada a la ciutat

Fins al dia 26 hi haurà ponències i visites guiades entorn del Joan Abelló

Societat

Imatge de dimarts en la primera sessió de les jornades del CEM
Imatge de dimarts en la primera sessió de les jornades del CEM | Museu Abelló

Dimarts arrencaven les 24es Jornades del Centre d’Estudis Molletans (CEM), que com no podia ser d'una altra manera enguany estaran dedicades al centenari del pintor i col·leccionista molletà Joan Abelló. Tot plegat s'ha iniciat amb una sessió orientada a què els amics en parlessin d'ell (dimarts) i a descobrir algunes pinzellades de com era el personatge (dijous). D'ara endavant, queda tota una setmana amb quatre jornades per endinsar-se encara més en tot el que envolta l'Abelló.

D'entrada, diumenge el Museu Abelló i el CEM dinamitzaran la passejada El Mollet d'Abelló: records, paisatges, colors i textures, que sortirà a les 11 h del Museu, i que repassarà la petjada que va deixar l'artista a la ciutat i aquells espais del poble que va dibuixar.

Dimarts 21, a La Marineta, tocarà recordar l'artista, amb una sessió que engegarà a les 18 h just a la vorera del davant, amb una visita guiada a l'obra de l'Abelló a l'església de Sant Vicenç. Tot seguit, es parlarà dels seus mestres (Mir, Pruna i Pellicer) i dels seus viatges arreu del món, entre d'altres. Dijous 23 a les 18 h serà el torn de posar l'accent en la seva magnànima col·lecció, amb tres ponències enfocades a descobrir alguns dels seus tresors, a tractar l'obra modernista que va aplegar i a parlar de tècniques pictòriques i de conservació.

Les jornades del CEM dedicades a l'artista local clouran el diumenge 26 de març, amb una doble visita guiada. Els serveis educatius del museu dinamitzaran a partir de les 10 h la passejada per donar a conèixer la Casa del Pintor; i una hora més tard serà el torn de gaudir d'El Museu i la Casa de dins: el taller de restauració i el centre de documentació. Es tracta d'una activitat a càrrec de Mireia Ollé, conservadora del Museu Abelló, i Pepa Ventura, directora de la Fundació Municipal Joan Abelló.

Les activitats dels dos diumenges són les úniques que requereixen inscripció (museuabello@molletvalles.cat o trucant al 93 544 50 99).

Edicions locals