'Ellos y el karma', la nova novel·la de Llum Ibarz

L'època fosca del franquisme hi torna a tenir presència

Cultura

Llum Ibarz i Marina Escribano, durant la presentació de dimecres passat al Casal Cultural
Llum Ibarz i Marina Escribano, durant la presentació de dimecres passat al Casal Cultural

La Guerra Civil i les seves repercussions és un tema que atrau l'escriptora molletana Llum Ibarz, qui ja en la seva darrera novel·la –Un pueblo sin nombre– aplegava històries i anècdotes que va caçar mentre cercava les restes d'un tiet seu que havia estat aviador de la República.

En el seu nou llibre –Ellos y el karma– també reflecteix fets reals d'una parella que lluita per sobreviure. La sala d'actes del Casal Cultural acollia dimarts la presentació de la novel·la, en una sessió en què es destacava el paper rellevant que sempre tenen les dones en les propostes literàries d'Ibarz. "La dona sempre ha estat considerada una cosa i no és veritat. S'ha de valoritzar la dona, perquè ens ho mereixem", deia l'escriptora.

La presentació va ser dinamitzada per la regidora de Mollet en Comú Marina Escribano, qui agraïa a la Llum Ibarz per escriure sobre el franquisme, en un "exercici de no oblidar el passat", i destacava que els lectors descobriran "moltes etapes de la història personal de la parella i de la història del país".

Edicions locals