Mollet fa una campanya per difondre els Objectius de Desenvolupament Sostenible

La masia de Can Borrell acull fins al 31 de març una mostra sobre aquests objectius de Nacions Unides

Societat

Mollet fa una campanya per difondre els Objectius de Desenvolupament Sostenible
Mollet fa una campanya per difondre els Objectius de Desenvolupament Sostenible

El centre cívic de Can Borrell exposa fins al 31 de març la mostra Transformant el món: els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, la primera actuació d’un seguit d’activitats que s’aniran impulsant al llarg d’aquest any per donar a conèixer els ODS.

Els ODS configuren una agenda inclusiva que aborda les causes fonamentals de la pobresa i aglutinen esforços per aconseguir un canvi positiu en benefici de les persones i el planeta. El setembre de 2020, el ple de l’Ajuntament de Mollet, a proposta de l’equip de govern, aprovava per unanimitat adherir-se a la Declaració de Nacions Unides sobre l’agenda 2030 i els ODS.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, i el regidor del programaAgenda 2030. Objectius de Desenvolupament Sostenible, Josep Monràs i Galindo, inauguraven dijous la mostra, que comptava amb la ponència sobreEvidències del canvi climàtic, accions des de les ciutats, a càrrec de Martí Domènec, coordinador de l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona.

Les activitats que es duran a terme durant els pròxims mesos per donar a conèixer els ODS seran, d'una banda, la itinerància de la mostra que ara es pot veure a Can Borrell per diferents escoles de la ciutat, on també es faran tallers. També es farà una exposició amb informació dels projectes d’impuls dels ODS que s’estan desenvolupant a Mollet a la xarxa d’espais i centres municipals i  es farà una campanya de difusió sobre els ODS a la ciutat.

Per l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, amb aquest seguit d’iniciatives "Mollet referma el seu compromís en la lluita per fer un món més just i més sostenible des del punt de vista social i des del punt de vista mediambiental”.

Segons el regidor del programa Agenda 2030, Josep Monràs i Galindo, Mollet "forma part del món i tenim una responsabilitat social i mediambiental que no podem ni volem eludir”. Monràs ha afegit que “amb aquests compromisos no iniciem un nou camí, sinó que seguim el que hem fet fins ara com posen de manifest els alts nivells de compliment de Mollet amb la majoria dels ODS”.

Edicions locals