La CUP-GentxMollet es compromet a limitar el sou i els mandats dels seus regidors

La formació aprova el codi ètic que hauran de subscriure els membres de la candidatura

Política

La CUP-GentxMollet es compromet a limitar el sou i els mandats dels seus regidors
La CUP-GentxMollet es compromet a limitar el sou i els mandats dels seus regidors

GentxMollet i la CUP Mollet han donat aquesta setmana un pas més en la conformació del seu projecte de candidatura conjunta, amb l’aprovació del codi ètic que hauran de subscriure totes les persones que formin part de la llista a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig.

Sònia Gresa, membre de GentxMollet ha explicat que el codi ètic és “un compromís amb la ciutadania que va més enllà de l’estricte compliment de la legislació vigent i aposta per valors d’un nou municipalisme republicà, com el rendiment de comptes, la transparència, la no professionalització de la política, la limitació de mandats i de sous i la no duplicitat de càrrecs”.

Gresa ha assenyalat que GentxMollet i la CUP venen a “impugnar la manera acomodatícia que s’ha imposat a la ciutat i la impostura d’alguns electes que es presenten com a opcions de renovació o de canvi, però que aquest mandat farà vint anys que ocupen cadira i sou municipal sense cap mena de rubor”. La cupaire ha remarcat que “no es pot transformar la ciutat sense transformar la política local, la manera de fer dels càrrecs electes i les eines de participació de la ciutadania”.

La portaveu ha destacat que per aquest motiu, el codi ètic de GentxMollet-CUP, “compromet als membres de la candidatura en cas de ser electes, a una limitació de càrrecs i de sous, de mandats de sis anys i a assumir la rotació i la revocabilitat dels seus càrrecs si així ho exigeix l’assemblea”.

El document fixa també l’objectiu “no s’endeutar-se, ni demanar cap mena de préstec als bancs per la campanya, fer públiques les seves despeses electorals i revertir a la ciutat bona part dels ingressos que es puguin derivar dels càrrecs electes, per oferir suport i recursos als projectes socials que siguin considerats d’interès”.

D'altra banda, GentxMollet–CUP han recordat que seguint el treball de desplegament dels principals eixos de campanya, avui tindrà lloc una xerrada oberta sobre la municipalització dels serveis públics actualment gestionats per empreses privades. L’acte que tindrà lloc a les 19 h al Casal Popular El Tabaran del carrer Berenguer III,162, comptarà amb la intervenció de Pilar Castillejo, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Ripollet i exdiputada de la CUP i d’Arnau Comas, politòleg i expert en processos de municipalització.

 

Edicions locals