El Mercat Vell acull la primera edició de la fira 'Mollet t'orienta'

El saló d'orientació educativa i laboral estarà obert des d'aquest dimarts i fins demà de 9 h a 19 h

Societat

El Mercat Vell acull la primera edició de la fira 'Mollet t'orienta'
El Mercat Vell acull la primera edició de la fira 'Mollet t'orienta'

El Mercat Vell acull des d'aquest dimarts i fins demà dimecres, la primera edició de la fira Mollet t'orienta. Es tracta del primer saló d'orientació educativa i laboral que organitza l'Ajuntament de Mollet amb els centres educatius i el departament d'Educació per donar a conèixer als alumnes les ofertes acadèmiques postobligatòries i sortides professionals de la ciutat i el territori.

La inauguració de la fira ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, el regidor d’Educació, Raúl Broto Cervera, i el director dels Serveis Territorials Maresme- Vallès Oriental, Simó López i Xirau.

"Per nosaltres és clau l'orientació educativa, ajuda a millorar l'èxit acadèmic, a combatre l'abandonament escolar i, per tant, el que farem aquests dos dies és donar més informació als alumnes perquè puguin prendre millors decisions", deia el regidor d'Educació, Raúl Broto, qui es mostrava alhora satisfet per impulsar aquesta fira conjuntament amb els instituts i el departament d'Educació.

Mentre que el director dels Serveis Territorials Maresme- Vallès Oriental, Simó López, destacava la fira com una "oportunitat" per "reforçar" l'orientació que ja reben els alumnes en els seus centres escolars.

Una orientació que tot i iniciar-se des de petits, es concreta en els dos darrers cursos de l'ESO (3r i 4t) amb el pla d'acció tutorial.

En aquest sentit, López, apuntava que gràcies al canvi de l'accés directe de l'alumnat de 4t d'ESO als graus mitjans, el 92% dels estudiants aconsegueixen entrar en la primera opció que escullen: "Per tant, completem a la vegada el tema de l'abandonament escolar prematur, perquè podem garantir allò que se'ls ha orientat des dels centres".

La fira estarà oberta de 9 h a 19 h i per ella està previst que hi passin tots els instituts i escoles de Mollet que donen ESO. Entre els estands participants hi ha els centres de Mollet que ofereixen formació postobligatòria, la Universitat Autònoma de Barcelona, així com instituts de Parets i Montornès.

A banda del Mercat Vell, també estan previstes xerrades al Mollet Hub i a la Marineta.

Edicions locals