Óssos i cavalls gegants, i un drac que respira foc, el plat fort de la 16a MITMO

La Mostra aplegarà el diumenge 2 d'abril al migdia tres de les principals propostes itinerants que ja han passat pel festival molletà

Cultura

Óssos i cavalls gegants, i un drac que respira foc, el plat fort de la 16a MITMO
Óssos i cavalls gegants, i un drac que respira foc, el plat fort de la 16a MITMO

La Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès (MITMO) celebrarà la seva 16a edició del divendres 31 de març al diumenge 2 d'abril, i com és habitual un dels plats forts de l'esdeveniment arribarà el diumenge al migdia amb els espectacles itinerants. En aquest cas s'aplegaran tres de les propostes que més han agradat al llarg d'aquestes 16 edicions de la mostra.

Concretament seran els Cavalls de Menorca i els Óssos del Pirineu, de la companyia Tutatis, així com l'Ottfriedt, dels francesos Les Contes d'Asphaldt, i que faran voltar l'esquelet d'un drac que respira foc pel centre de Mollet. En aquest cas, el drac acompanyat del seu guardià també es podrà gaudir divendres a les 19.15 h i dissabte a les 12 h i a les 19.15 h.

Tret d'aquesta gran proposta, la regidora de Cultura i Comerç, Mercè Pérez, reivindicava en la roda de premsa de presentació, celebrada dilluns, que la MITMO ofereix "una oportunitat única a la ciutat per mostrar la nostra vitalitat cultural". També remarcava que l'objectiu és "créixer" i enguany hi haurà 17 companyies –quatre d'internacionals i tres d'arreu de l'estat–, que representaran 25 espectacles amb una seixantena de funcions.

El director artístic del festival, Jordi Monserdà, de Galiot Teatre, destacava que es bolquen per oferir propostes per a tots els públics. En aquest sentit, "a La Marineta hi haurà espectacles pensats per a la primera infància, vinculats amb la música i el teatre d'objectes". Com a novetat, el jovent també tindrà una obra específicament adreçada a ells: la companyia Ymedioteatro, de Jaen, representarà dissabte a les 22 h al Mercat Vell Eco, el malson recurrent de dos còmics atrapats a l'escenari. A la plaça d'Europa també es farà divendres i dissabte a les 20.30 h un xou titellaire per a joves i grans que Monserdà defineix com a "atrevit, rar, diferent i especial". Es tracta de Parasite Circus, dels francesos Têtes de Mules.

Jordi Monserdà, l'alcaldessa Mireia Dionisio i Mercè Pérez, durant la roda de premsa

Monserdà també va destacar altres espectacles, com el que s'ubicarà dissabte a la plaça de Catalunya, amb una tècnica inèdita a la mostra molletana: Verónica González, de la companyia italiana Teatro dei piedi, portarà a escena Érase una vez dos pies, que efectivament representarà amb els seus peus.

Per segon any consecutiu, el parc de les Pruneres tornarà a esdevenir l'espai de les instal·lacions titellaires, que enguany, a més del Munta Titella i el Giravolta Titelles de Galiot, també comptarà amb una de convidada, Titiriscopio, dels burgalesos Arawake, que representaran amb els seus titelles de tija i hologrames el Teatre Principal de Burgos a escala 1:35.

Pinocho En Bernat el pescador, als aparadors de Gaietà Vínzia

Com és habitual, la MITMO arrenca ja unes setmanes abans, i precisament ahir, abans de la presentació oficial, el Jordi Monserdà va encapçalar la passejada pels aparadors de la ciutat que compten amb titelles exposats. En aquesta ocasió ha estat al carrer de Gaietà Vínzia, on hi ha cinc escenes diferents del conte del Pinocho en un cantó de la via, i cinc més d'En Bernat el pescador a la vorera del davant. D'aquesta manera es convida els infants a recórrer totes deu botigues, on els segellaran la targeta del circuit de la MITMO amb la qual participaran en el sorteig d'un titella de guant del Mollet Mullat el 29 de març.

L'activitat titellaire prèvia a la MITMO no es queda aquí. Fins al 29 de març, Monserdà recorrerà les set escoles bressol de Mollet on representarà En Patufet, i, a més, dissabte a les 12.30 h interpretarà Palla, fusta i pedra al Mercat Municipal.

Cal destacar, a més, que el Centre Ocupacional del Bosc –un projecte d’integració i inserció laboral adreçat a persones amb discapacitat psíquica– ha començat a elaborar fins a dos milers de galetes amb la forma del peix titellaire de la ciutat, el Mollet Mullat.

Edicions locals