Silenci de l'Ajuntament de Mollet davant les denúncies a cinc membres de la PAH

Les cinc persones denunciades hauran de declarar aquest dijous a les 11 h

Societat

Imatge de la manifestació recorrent l'avinguda de la Llibertat
Imatge de la manifestació recorrent l'avinguda de la Llibertat | S.C.R.

La Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) feia dilluns a la tarda una mobilització, des dels 4 bancs fins a la porta de l'Ajuntament de Mollet, per exigir que es retirin els càrrecs als cinc companys denunciats per la Policia Municipal, per presumptes agressions. Tot i que la PAH reitera que qui van efectuar les agressions van ser agents policials contra membres de la plataforma, i malgrat la manifestació de dilluns i que diversos partits polítics hagin reclamat informació al consistori, el silenci de l'administració local davant d'aquest succés es manté.

"No podem donar més informació perquè es tracta d'un procediment judicial obert. Confirmem que els fets fan referència a una actuació del 29 de juny de 2022 i els fets que s'imposen són desordres públics, agressió als agents i desobediència". Aquest és l'únic posicionament que l'Ajuntament de Mollet ha fet davant del cas.

Per tant, res fa pensar que el consistori estigui disposat a retirar les denúncies –que poden comportar penes de fins a 6 anys de presó per als encausats–, ni a informar sobre els fets ocorreguts –com també reclamaven altres forces polítiques–. En aquest sentit, Ara Mollet ERC demanava "explicacions per part del govern de la ciutat" i "una investigació i reflexió sobre els fets que impliqui la depuració de responsabilitats, si s’escau, i la retirada dels càrrecs per les persones denunciades". Els seus companys de candidatura electoral, Esquerra Unida i Alternativa de Mollet, també reclamaven "que la policia retiri l’acusació" així com "obrir un diàleg entre les parts per a solucionar aquest fet".

Per la seva banda, Mollet en Comú remarcava que, si bé desconeixen "el detall dels fets ocorreguts", sí que poden constatar "que el relat dels successos no coincideixen, i que no hi ha hagut cap transparència en l’episodi succeït". Alhora, criticava la judicialització del moviment de defensa per l’accés a un habitatge digne i "empènyer a persones en situació ja de vulnerabilitat a processos judicials per uns fets com a mínim confusos i que no han estat explicats amb claredat".

La mobilització va cloure davant de l'Ajuntament | PAH Mollet Baix Vallès

Dijous al matí, als jutjats de Mollet

Les cinc denunciades hauran d'anar dijous a les 11 h als jutjats de Mollet a declarar. L'Anna Mejías, membre de la PAH, considera que "això hauria d'arxivar-se, perquè no se sosté per enlloc, no vam agredir ningú aquell dia". En aquest sentit, Mejías recorda que aquell 29 de juny van "rebre cops i empentes" i creu que si han interposat aquestes cinc denúncies és "per tapar l'agressió que van fer contra nosaltres".

El manifest de la plataforma, llegit pel Marc Fernández i el Víctor Liébana, insistia en el mateix missatge de Mejías: "Aquell dia no hi va haver desordes públics ni de resistència a l'autoritat; si de cas, els desordres van ser provocats directament per l'autoritat. La Policia Municipal de Mollet va agredir les nostres companyes actuant de manera desproporcionada". Alhora, recordava que, tot i les declaracions d'intencions del PSOE davant la Llei Mordassa, aquesta segueix vigent: "El partit de la nostra alcaldessa es va comprometre a derogar la llei tot just abans de formar l'anomenat govern més progressista de la història".

Edicions locals