El mural de la capella del baptisteri, del Joan Abelló, a l'espera d'una restauració

L'Ajuntament valorarà amb l'Església com arreglar les humitats existents abans de demanar-ne la restauració al Govern català

Cultura

El mural de la capella del baptisteri, del Joan Abelló, a l'espera d'una restauració
El mural de la capella del baptisteri, del Joan Abelló, a l'espera d'una restauració | Anna Mir

Dins de les jornades del CEM dedicades al Joan Abelló, hi ha hagut una visita guiada al mural que l'Abelló va pintar l'any 1966 a l'església de Sant Vicenç.

L'acte va tenir lloc dimarts a la tarda, encapçalat per qui fins fa poques setmanes era el mossèn de Mollet, David Abadías. Malgrat que el 2015 es va aprovar per unanimitat una moció presentada per Ara Mollet-ERC-MES perquè l'Ajuntament restaurés el mural, set anys després aquesta proposta encara no ha estat executada. En aquest sentit, Abadias remarca que "hi ha algunes humitats que convindria tractar", així com que hi caldria una restauració de la mateixa pintura. L'Ajuntament informa que, arran de la moció, "es va fer un informe per restaurar el mural", però cal solucionar primer les humitats abans que la Generalitat pugui subvencionar l'actuació. És per això que, avancen que, coincidint amb l'Any Abelló, miraran com arreglar-ho amb l'Església perquè l'obra pugui ser posteriorment restaurada.

La pintura es troba a la Capella del Baptisteri, just a l'entrada de la parròquia, i va ser un encàrrec de l'aleshores mossèn Josep Carbonell. Jesús i els seus deixebles, la cérvola, la font d'aigua, el ciri, la barca, les flames o la mà de Déu són alguns dels símbols que va representar-hi l'Abelló.

Edicions locals