Oriol López i Marina Planellas, segon i tercera a la llista d'Ara Mollet

La formació ha presentat la seva candidatura al complet en un acte públic

Política

Oriol López i Marina Planellas, segon i tercera a la llista d'Ara Mollet
Oriol López i Marina Planellas, segon i tercera a la llista d'Ara Mollet

Ara Mollet ERC EUiA va presentar el passat dissabte al matí la seva candidatura al complet per a les eleccions municipals del maig. Com ja s'havia anunciat, Marta Vilaret encapçalarà la llista i comptarà amb els regidors Oriol López i Marina Planellas com a números 2 i 3, respectivament.

Oriol López, amb més de 20 anys a l'òrbita d'ERC, ocuparà el segon lloc de la llista després de liderar la candidatura republicana a les últimes tres legislatures. López passa ara a un segon pla per darrere de Vilaret, però mantindran el seu tàndem a l'Ajuntament i a la directiva nacional del partit. Per la seva part, Marina Planellas, mestra de professió, també ha estat regidora d'Ara Mollet ERC aquesta última legislatura i aspira a repetir-ho en els pròxims quatre anys, amb una posició més capdavantera que la va ocupar el 2019.

La candidata a l'alcaldia, Marta Vilaret, destaca la diversitat de la candidatura: "És una llista que representa la diversitat de Mollet de la millor manera possible. Diversitat de totes les maneres gent jove i gent amb experiència, d'orígens diversos, de diferents barris de la ciutat i més". Vilaret afirma que la proposta d'Ara Mollet és "un paraigua" per candidats de diversos grups, un fet que els enforteix: "Estem convençuts que per governar a aquesta ciutat ens cal sumar i trobar els punts d'acord, que n'hi ha molts. La nostra única línia vermella és que cal un relleu, el PSC fa massa anys que governa".

Sobre les seves propostes per a la ciutat, la candidata a l'alcaldia referma el que ja han presentat anteriorment: "Proposem revitalitzar i donar vida a Mollet en tots els àmbits. L'espai públic està descuidat, el comerç necessita un impuls, els polígons fa anys que són buits i, sobretot, no s'ha apostat per la cultura i l'oci". 

De cara a les eleccions, Vilaret es mostra convençuda que el seu equip podrà "assolir l'alcaldia i portar el canvi que Mollet necessita".

El mag Kilin va amenitzar la presentació amb els candidats

En coalició amb EUiA

Els republicans van anunciar fa uns mesos el seu acord amb Esquerra Unida i Alternativa, formació que tindrà vuit candidats a la llista entre titulars i suplents. El seu primer lloc és el 4 d'Antonio López, qui afirma que estan molt satisfets amb la coalició: "Estem molt a gust perquè estem fent un programa perquè hi hagi un canvi de debò, que fa falta a Mollet". López també creu que el programa que presenten és "molt realista" i posa l'èmfasi en "fer que tots els barris siguin de primera i convertir Mollet en una ciutat menys contaminada". El d'EUiA també afirma que tenen opcions reals de governar: "El canvi és possible, tal com demostra l'enquesta - publicada per aquest diari -".

La candidatura presentada per Ara Mollet té 19 candidats que repeteixen de la seva llista del 2019 i 16 de nous, entre els quals destaquen els arribats d'EUiA i alguns nous perfils. Pel que fa als regidors que representen actualment al partit al ple municipal, en repeteixen cinc a la llista: Oriol López, Marta Vilaret, Josep Amaya, Marina Planellas i Sergi Suárez; deixant a Manuel Ferran Sostres, de MES - partit amb què ERC va formar coalició el 2019 - com l'únic no repetidor.

L'acte de presentació d'Ara Mollet ERC EUiA es va celebrar al Parc de les Pruneres amb l'actuació del mag molletà Kilin i l'assistència d'un centenar de persones.

Llista d'Ara Mollet ERC EUiA

1. Marta Vilaret

2. Oriol López

3. Marina Planellas

4. Antonio López

5. Shazra Javed

6. Sergi Suárez

7. Mireia Oliva

8. Jordi Carro

9. Núria Bustos

10. Josep Amaya

11. Miriam Sampere

12. Ramon Pagès

13. Margarita Vergés

14. Ricard Vallbé

15. Ruth Versay

16. Bienvenido de Miguel Sánchez

17. Mercè Martínez

18. Mubarak Hamed

19. Remei López

20. Joan Creus

21. Montse Mas

22. José Antonio Ruiz

23. Lidia Iborra

24. Josep Cot

25. Carme Guarro

Suplents

Isabel Padilla, Oriol Bargalló, Encarna Guardia, Isaac Rovira, Núria Folch, José Ceria, Eva Pérez, Joan Pi, Ana Maria Aguilar i Josep Gordi.

Edicions locals