Mollet impulsa l'Escolta Jove, un programa adreçat a millorar el benestar emocional dels joves

El servei que comptarà amb xerrades i atenció individual, és gratuït i està adreçat a nois i noies d’entre 12 i 30 anys i les seves famílies

Societat

L'alcaldessa, Mireia Dionisio (esquerra) i la regidora, Encarna Ortiz (dreta) durant la presentació de l'Escolta Jove.
L'alcaldessa, Mireia Dionisio (esquerra) i la regidora, Encarna Ortiz (dreta) durant la presentació de l'Escolta Jove.

L'Ajuntament de Mollet ha presentat aquest dilluns, al Centre Cívic l'Era, el programa Escolta Jove. Es tracta d'una prova pilot impulsada per l'Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona que s'ofereix des de la regidoria de Joventut del consistori molletà per tal de detectar i reconduir trastorns i conductes entorn el benestar emocional dels joves, el qual s'ha vist agreujat arran de la pandèmia de la Covid.

El servei és totalment gratuït i està adreçat a joves d’entre 12 i 30 anys residents o estudiants a Mollet del Vallès i a les seves famílies. L'objectiu del servei és el de detectar i donar eines per millorar la qualitat de vida i el benestar emocional dels joves.

Trastorns alimentaris, el malestar produït per la baixa autoestima, les xarxes socials i com ajudar i dotar d'eines a les famílies per reconduir els conflictes amb els seus fills són algunes de les temàtiques que es tractaran en les diverses xerrades i tallers que s'impartiran en el marc del programa Escolta Jove.

Així mateix, gràcies al programa també s'ha habilitat un espai al punt jove del Centre Cívic l'Era per fer atenció individual. Al servei d’acompanyament emocional es pot accedir demanant cita prèvia des del web de joventut (https://joventut.molletvalles.cat/). També s'ha habilitat el número de WhatsApp (623 33 00 86) i un email (escoltajove@molletdelvalles.cat).

Espai habilitat al punt jove per a les atencions individuals.

Per dur a terme totes aquestes accions, l'àrea de Joventut també ha ampliat la seva plantilla amb dues persones. En concret l'equip el formen 5 professionals (el cap de l'àrea de Joventut, el director, dos dinamitzadors i una psicòloga). 

"Es tracta de detectar els casos incipients, i prevenir a través de xerrades i treball individual, que aquests trastorns i conductes detectats no acabin derivant-se en més greus, susceptibles de ser tractats en entorns mèdics", explicava la regidora de Joventut, l'Encarna Ortiz.

Ortiz també ha volgut ressaltar el treball en xarxa d'aquest servei: "És un programa adreçat a les famílies i al seu entorn més proper, a totes les persones que estan vinculades amb la joventut com les escoles, els serveis mèdics i aquelles entitats on els joves conviuen i es relacionen".

En aquest sentit, l'alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio, ha destacat la importància de seguir impulsant projectes per millorar el benestar emocional dels joves i ha avançat que el Consistori també preveu continuar amb el projecte Sentim-nos BÉ que es va posar en marxa l'octubre passat.

 

Edicions locals