El bus urbà tornarà a circular els diumenges i festius

La mesura s'activarà a partir del pròxim 23 d'abril

Societat

A partir del 23 d’abril, dia de Sant Jordi, el bus urbà de Mollet també circularà els diumenges i els festius. D’aquesta manera la ciutat comptarà amb servei de bus urbà els 365 dies l’any, un servei que ja havia estat operatiu, però que es va eliminar el 2012 per la baixa demanda d'usuaris.

L’ampliació del servei els diumenges i festius té com a objectiu que el bus urbà de Mollet s’adapti millor a les necessitats dels usuaris i usuàries d’aquest mitjà de transport públic. Començarà a circular el diumenge dia 23 d’abril amb una freqüència de pas d’uns 35 minuts aproximadament. L'ampliació del servei als diumenges i festius, segons el govern local, pretén facilitar la mobilitat sostenible a la ciutat i "respon al compromís d'ampliar els serveis públics”, apunta l'alcaldessa, Mireia Dionisio. L'Ajuntament ha calculat que l'ampliació del servei pot tenir un cost aproximat d'uns 28.000 € fins a finals d'aquest any 2023, tot i que aclareixen que és una estimació ja que dependrà del nombre de viatgers que en facin ús.

Aquesta ampliació arriba quan tot just aquest mes de març es compleixen 20 anys de la posada en marxa del servei de bus urbà a la ciutat. En aquestes dues dècades el recorregut i les parades s'han mantingut, amb alguns canvis en l'itinerari com l'arribada a partir del 2010 del bus al nou Hospital de la ronda dels Pinetons. També durant un període, entre 2010 i 2012, el servei va funcionar els caps de setmana, però el servei es va eliminar per la baixa demanda.

A més, en els darrers mesos i després de la pandèmia, s'han acumulat les queixes per l'aparellat i els retards del bus, malgrat el canvi d'horaris incorporat a mitjans de febrer. "Aquesta situació afecta greument l'ús i la confiança de les persones usuàries del servei", lamenten des del col·lectiu Mollet Opina, que fa una campanya de seguiment del servei públic, gestionat per Sagalés.

El servei de bus urbà resta pendent encara de la reclamada línia en sentit invers, una demanda dels usuaris que podria ser realitat aquest any, gràcies a la incorporació d'un nou vehicle, que es finançaria amb els fons europeus Next Generation.

 

 

Edicions locals