En marxa el Mollet Lab, un laboratori per desenvolupar projectes innovadors des de la ciutat
L'espai s'ha equipat amb impresores 3D i altres eines digitals per fer tant prototips com productes reals
L'Ajuntament de Mollet ha posat en marxa el Mollet Lab un nou espai de formació, creació i fabricació relacionada amb la innovació. Aquest nou laboratori d'innovació està equipat amb diferents màquines de prototipatge i digitals perquè els joves de la ciutat i persones emprenedores de Mollet puguin desenvolupar els seus projectes.
El nou espai estarà obert als joves i als instituts de la ciutat, però també a aquells emprenedors que ho necessitin i comptarà amb un orientador que s'encarregarà de dinamitzar-lo. També es programarà una agenda estable de formació i activitats.
A través del Mollet Lab es vol donar suport i desenvolupar projectes iniciats en els centres educatius, desenvolupar prototips i promoure la cultura maker (d'idear i fabricar objectes), la formació i el coneixement en les tecnologies 4.0.
Entre aquestes eines els joves tindran al seu abast quatre màquines d'impressió 3D, "amb les quals es poden fer prototipis i fins i tot articles reals com un casc de moto o una pròtesi", destacava la Verónica Rodríguez, tècnica de gestió de projectes encarregada del projecte HubB30: Més enllà de la circularitat.
També s'han adquirit pantalles tàctils interactives, una talladora de vinil, unes ulleres de realitat virtual i uns iPads per treballar temes de fotogrametria que es podran traspassar després tant a les ulleres de realitat virtual com a les impressores 3D.
Finançat amb fons europeus
La inversió per posar en marxa aquest laboratori d'innovació ha tingut un cost de 250.000 euros. El projecte forma part del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) 'HubB30: Més enllà de la circularitat, finançat amb fons FEDER i on participa l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Fundació ESADE, el Parc de Recerca UAB i el centre tecnològic EURECAT. En aquest sentit, el Mollet Lab formarà part d’una xarxa d'OpenLabs al territori B30, en el qual s’ubica el projecte.
L'espai es va inaugurar dimarts amb la presència de l’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calé, i el regidor de Promoció Empresarial, Innovació i Emprenedoria, Josep Monràs i Galindo.
“Des de l’Ajuntament, de la mà amb la Universitat Autònoma de Barcelona, hem volgut ajudar i oferir aquestes eines de darrera generació tecnològica i posar-les a disposició de tots aquells molletans i molletanes disposats a innovar, emprendre o crear els seus propis projectes”, afirmava l'alcaldessa.
Mentre que el regidor Monràs assegurava: "Calia que hi hagués un espai físic on els nois i noies poguessin treballar". Així mateix, el regidor també destacava que "no caldrà que els joves vagin a quilòmetres de la seva ciutat per innovar".