L'Ajuntament crea una comissió per commemorar els 15 anys de la mort de Solé Tura

Quatre persones formaran aquest grup que s'encarregarà de definir els eixos de la programació d'aquesta efemèride

Societat

L'Ajuntament crea una comissió per commemorar els 15 anys de la mort de Solé Tura
L'Ajuntament crea una comissió per commemorar els 15 anys de la mort de Solé Tura

L'Ajuntament de Mollet ha creat una comissió per commemorar els 15 anys de la mort del molletà Jordi Solé Tura. Quatre persones –Marcel Planellas, Laura Arnau, Josep Ramon Bertolín i Laia Fortuny– formaran aquesta comissió que s'encarregarà d'aportar idees i definir els eixos de la programació d'aquesta efemèride que es començarà a celebrar el darrer trimestre de 2023. 

Els membres d'aquesta comissió es van donar a conèixer aquest dimarts en un acte que es va fer a la sala de govern de l'Ajuntament de Mollet amb la presència de l'alcaldessa, Mireia Dionisio, i el regidor del Centre d’Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura, Josep Monràs.

Durant l'acte es va explicar que la comissió treballarà amb el Consell Assessor del Centre d'Estudis per la Democràcia i l’Ajuntament de Mollet per tal de difondre la importància de la figura, els valors i la trajectòria pública de Jordi Solé Tura. 

"La comissió de treball haurà de començar a definir quins són els eixos d'aquest treball, probablement són eixos molletans, però també més enllà de Mollet, perquè la petjada del Jordi ha arribat al món", rememorava Monràs, qui no descartava que els actes puguin celebrar-se també fora de la ciutat. 

Per la seva banda, el fill de Solé Tura, l'Albert Solé, va agrair a l'Ajuntament la iniciativa i la seva "perseverança i iniciativa per mantenir viva la flama, la figura i el missatge del pare". 

També la vídua de Jordi Solé Tura, Teresa Eulàlia Calzada, va donar les gràcies per "l’acompanyament de l’Ajuntament de Mollet durant tots aquests anys" i va remarcar: "Aquestes iniciatives serviran per commemorar, recordar i reconèixer el treball del Jordi, però també el treball de tots els que estaven en la seva generació lluitant per la democràcia", deia Calzada.

 

"La ciutat de Mollet sempre ha reivindicat amb orgull la figura del Jordi Solé Tura", destacava l'alcaldessa durant la presentació de l'acte, qui afegia que des de l'Ajuntament han volgut fer un pas més, celebrant aquesta commemoració per "consolidar els valors de Solé Tura".

Els integrants de la comissió

La comissió estarà formada per Marcel Planellas Arán, nascut a Mollet del Vallès el 1955. Planellas és Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i llicenciat en Filosofia i Lletres - Història Moderna i va ser diputat a la primera legislatura del Parlament de Catalunya. Actualment, és professor del Departament de Direcció General i Estratègia d’ESADE. També és membre del Consell Assessor del Centre d’Estudis per la Democràcia des de la seva creació el 2005.

També estarà en aquest grup de treball la Laura Arnau, nascuda a Mollet el 1981. Arnau és professora titular i investigadora del Departament de Teories de l’Educació i Pedagogia Social a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha participat i codirigit diversos estudis, nacionals i internacionals, relacionats principalment amb la millora de l’ocupabilitat i el procés de transició a la vida adulta de les persones joves tutelades i va ser vicepresidenta del Consell de Ciutat de Mollet.

Una altra de les cares d'aquesta comissió serà Josep Ramon Bertolín Edo, qui va néixer el 1966 i està llicenciat en Geografia i Història i màster de Direcció de Centres educatius. Bertolín és actualment el director pedagògic de Creixen Educació de l’Escola Sant Gervasi. També va ser regidor del Centre d’Estudis Molletans, entre altres responsabilitats. I actualment és el vici-president del Consell de Ciutat.

Finalment, la comissió també compta amb la Laia Fortuny. La molletana, que va néixer el 1992, va estudiar Negocis i Màrqueting Internacionals a ESCI-UPF, va iniciar-se professionalment en el món de les finances a Londres, fet que la va portar a treballar en una start-up financera a Barcelona. Posteriorment, es va formar en tecnologia, actualment treballa a Zuric dissenyant solucions de software. També ha escrit el llibre Les víctimes de la guerra civil a Mollet del Vallès.

Edicions locals