El govern de Mollet no retirarà els càrrecs als cinc encausats de la PAH

Consideren que si ho fessin podria tractar-se de "prevaricació"

Societat

| S.C.R.

L'Ajuntament no intercedirà per evitar el judici als cinc membres de la PAH denunciats per la Policia Municipal que van haver de declarar la setmana passada en primera instància als jutjats de la ciutat.

Malgrat que la PAH s'hagi mobilitzat per demanar al consistori que en retiri les causes, una petició que també han fet diversos partits polítics molletans, el govern no ho farà. Fins ara no s'havien pronunciat públicament sobre el cas i justificaven el silenci dient que es tracta d'un procediment judicial obert. En la sessió plenària de dilluns, però, el portaveu del PSC, Raúl Broto, sí que hi anava més enllà responent dues preguntes sobre el cas formulades per Mollet en Comú i Ara Mollet ERC: "No en farem judicis, ni ningú els hauria de fer; respectarem la decisió dels tribunals", deia Broto, remarcant que les denúncies les va fer la Policia i no pas l'Ajuntament. El portaveu socialista, a més, deixava entreveure que en cas que el govern fes retirar els càrrecs podrien cometre un delicte: "No sé si ens estan demanant potser que prevariquem".

El portaveu també va llegir un informe elaborat per la Policia Municipal, en el qual s'indica que els membres de la PAH "van entrar per la força a l'Ajuntament desobeint les ordres dels agents i agredint els treballadors municipals" i que "un treballador va ser lesionat i va rebre una escopinada".

Edicions locals