Expropiats de Can Fàbregas reclamen les places de pàrquing que diuen que va prometre l'Ajuntament

Quatre famílies denuncien que el Consistori es va comprometre a que Metrovacesa els lliuraria una plaça d'aparcament a les noves promocions

Societat

Els veïns afectats per l'expropiació de Can Fàbregas
Els veïns afectats per l'expropiació de Can Fàbregas

Les quatre famílies expropiades per tirar endavant la construcció del Pla d'Actuació Urbanística de Can Fàbregas Vell han alçat la veu per reclamar que s'acompleixi l'acord amb què diuen es va arribar amb l'Ajuntament a canvi de deixar les seves cases.

El 2019, l'empresa Metrovacesa va assumir el projecte, que en un primer moment havia tirat endavant una altra promotora que va fer fallida. Els quatre veïns havien arribat a l'acord que deixarien les seves cases a canvi d'un dels pisos de protecció oficial, un traster i una plaça de pàrquing, un acord, que, segons els afectats, Metrovacesa també va assumir de forma verbal. "Al cap de quatre mesos però ens van tornar a reunir per separat i ens van dir que no tindríem ni el pàrquing ni el traster", assegura Daniel Rodríguez, un dels veïns expropiats. Davant aquesta situació, els veïns van demanar reunir-se amb l'Ajuntament perquè mediés en el conflicte. "Ens havien deixat als peus dels cavalls, amb menys del 10% dels terrenys no vam tenir cap força per negociar a la junta de compensació", lamenta Rodríguez.

Finalment, l'Ajuntament es va reunir amb Metrovacesa i "l'aleshores regidora d'Urbanisme, Mireia Dionisio, i un tècnic ens van assegurar que tindríem la plaça de pàrquing, que la promotora ho havia acceptat i que només quedaven pendents uns canvis tècnics a càrrec de l'Ajuntament". Els veïns, però, ja disposen de les claus dels pisos però no tenen cap notícia de la plaça de pàrquing promesa. "Ens han enganyat i entre tots ens estan donant llargues", lamenta el veí, que assegura que no entregaran les claus de les seves llars "fins que no vinguin amb una ordre judicial".

Dilluns, els veïns afectats van personar-se al ple municipal, on la portaveu d'Ara Mollet ERC MES, Marta Vilaret, va preguntar al govern local quina era la situació. El regidor de Gestió i Disciplina Urbanística, Juan Torrecilla, recordava que l'Ajuntament ha estat mediant en la situació, que "és estrictament privada entre els veïns i la promotora", recalcava. Torrecilla assegurava que la setmana vinent, l'Ajuntament té una reunió programada amb Metrovacesa per tractar la qüestió.

Edicions locals