L'Ajuntament restringirà el pressupost de 2009

L'actual crisi provocarà que el pressupost municipal pel 2009 sigui de contenció i arribi a xifres més baixes que el pressupost previst per enguany. L'administració ingressarà 2 milions d'euros menys en llicències i plusvàlues.

Economia

 

Es comença a perfilar quina serà l'afectació local de l'actual situació de reseció econòmica . L'Ajuntament de Mollet avança que el pressupost de 2009 serà de caràcter de contenció, el  consistori molletà s'haurà d'extrenyer el cinturó. En declaracions per CONTRAPUNT, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, avançava que enguany es deixaran d'ingressar dos milions d'euros en llicències i plusvàlues degut a la crisi immobiliària. Això suposarà un dèficit perquè la despesa prevista es manté fixa i baixen els ingressos.

 

Una de les possibles solucions, segons l'alcalde Monràs, és negociar que el finançament autonòmic inclogui el finançament municipal, una proposta formulada pel president de la Federación Española de Municipios y Provincias. "No podem assumir el 30% actual de la despesa en assumptes que no són de la nostra competència. És insostenible", declara Josep Monràs.

 

Amb un pressupost municipal més contingut, és probable que les inversions disminueixin. L'alcalde Josep Monràs, però, va manifestar la seva voluntat de no modificar el progrmama especificat pel Pla d'Acció Municipal tot i que, amb la baixada d'ingressos, l'acció municipal es podrà veure condicionada.

Edicions locals