El PSC aposta pels contenidors intel·ligents i la renaturalització d'espais a la ciutat

Els socialistes presenten els eixos del seu programa en matèria de medi ambient i sostenibilitat

Política

L'increment de la poda, contenidors intel·ligents, el foment de les energies verdes i la recuperació de pous, són les principals propostes per lluitar contra el canvi climàtic que el PSC presenta en el seu programa.

Segons l'alcaldessa, el Pla d’Acció d’Energia Sostenible i Clima (PAESC) de la ciutat marca el camí a seguir els anys vinents i "ens ajudarà a contribuir, des de Mollet, a la mitigació i adaptació del canvi climàtic".

Dionisio ha emmarcat les propostes en medi ambient i sostenibilitat en quatre àmbits. Pel que fa a la biodiversitat i els eixos verds, es vol incrementar la poda, dur a terme un programa de substitució gradual d’arbres que generen problemes a la població com són els plataners, moreres i ginkgos, un programa de control de coloms, i la creació de l’anella verda molletana, que tot Mollet es pugui recórrer per uns grans eixos verds, amb la renaturalització de les entrades de Gallecs, seguint pels Pinetons, el parc de la Creueta, el barri d’El Calderí, la plaça Anna Bosch i les dues antigues rieres (Seca i Torrent del Caganell), a més d'obrir Mollet al riu Besòs.

En energies verdes, volen finalitzar el projecte Mollet Solar, amb què es preveu que tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar, i en gestió de residus posaran en marxa els contenidors intel·ligents per tal d’incrementar la recollida selectiva a la ciutat i es comprometen a aprovar i executar el Pla de substitució de fibrociment a equipaments municipals abans de 2026.

Referent a la gestió de l'aigua, els socialistes volen recuperar més pous d’aigua freàtica a la ciutat, per poder-la fer servir per a rec i per la neteja viària, per exemple.

Dionisio destaca que cal també continuar aprofundint en les polítiques de renaturalització de la ciutat, protegint espais naturals com Gallecs, el riu Besòs i el Parc dels Pinetons, i treballant perquè el verd urbà sostenible sigui cada cop més present a la ciutat.

 

Edicions locals