Ara Mollet ERC EUiA vol un tercer ambulatori a prop del centre de la ciutat i una nova residència

També han anunciat un "pla de xoc contra la pobresa" perquè els serveis socials arribin a tota la ciutadania que ho necessita

Política

Ara Mollet ERC EUiA vol un tercer ambulatori a prop del centre de la ciutat i una nova residència
Ara Mollet ERC EUiA vol un tercer ambulatori a prop del centre de la ciutat i una nova residència

Aquest dilluns al matí Ara Mollet ERC EUiA ha fet una roda de premsa a la plaça Cinco Pinos en la qual han anunciat que treballaran per aconseguir el tercer Centre d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat, que volen que estigui ubicat al centre.

"Mollet necessita un tercer CAP i volem que estigui el més pròxim possible al centre", ha explicat l'Antonio López, el número 4 de la llista –qui alhora és el portaveu de la Plataforma en defensa de la sanitat pública al Baix Vallès–. En aquest sentit, la candidata, Marta Vilaret, ha remarcat que perquè tiri endavant "s'ha de parlar amb el Departament de Salut" i no han desvelat exactament on els agradaria que s'ubiqués: "Estem convençuts que hi ha futuribles solars d'equipaments disponibles per fer-ho, però no volem anticipar coses que encara no són segures, perquè no ens agrada vendre fum".

Més enllà d'aquesta proposta, el partit n'ha explicat d'altres vinculades a la sanitat: "La recuperació del consell municipal de salut i benestar perquè tota la comunitat sanitària pugui coordinar les millores sanitàries; obrir una finestreta d'atenció ciutadana per a queixes de salut; i ajuts en salut bucodental, òptica i auditiva per a persones vulnerables", ha explicat López, qui també ha mencionat que, entenent la salut des d'un punt de vista més ampli, si entren a govern faran "una diagnosi per prendre mesures i baixar al màxim la contaminació acústica, lumínica i mediambiental".

Adreçant-se a la gent gran, Vilaret ha destacat: "Treballarem amb la Generalitat per una nova residència que volem que sigui pública, i posarem les màximes facilitats que puguem des de l'Ajuntament perquè això sigui possible al més aviat millor". La candidata també ha remarcat que volen promoure pisos tutelats i més places de centre de dia.

Un pla de xoc contra la pobresa

Els drets socials ha estat l'altre tema protagonista de l'acte. "Malgrat que hi ha una important inversió en serveis socials, no acabem d'arribar a tota la ciutadania que ho necessita. Les desigualtats els darrers anys han anat augmentant i cada vegada tenim més percentatge de població per sota del llindar de la pobresa", ha explicat la candidata Marta Vilaret.

És per això que, en cas d'accedir al govern, una de les primeres coses que endegarien seria "un pla municipal de xoc contra la pobresa" que analitzi "les causes per les quals hi ha molta gent que escapa del circuit serveis socials" i que serveixi "per poder arribar a tota la ciutadania de Mollet".

Dotar de més recursos el centro obert de Plana Lledó, obrir-ne un segon a Mollet, potenciar els educadors de carrer i garantir el dret a l'empadronament a tothom són altres de les propostes anunciades aquest matí per Ara Mollet ERC EUiA.

Edicions locals