Núria Muñoz presumeix del caràcter municipalista de Canviem Mollet

La cap de llista presenta els eixos programàtics de la formació

Política

Núria Muñoz presumeix del caràcter municipalista de Canviem Mollet
Núria Muñoz presumeix del caràcter municipalista de Canviem Mollet

Canviem Mollet va presentar divendres els eixos principals del seu programa electoral en un acte a la rambla Balmes, on la candidata, Núria Muñoz, va tornar a reivindicar l'esperit del 15-M i el caràcter municipalista del seu partit.

"Està sent una campanya d'esforç, il·lusió i molta feina, amb uns inicis complicats", explicava Muñoz en referència a la creació de Canviem Mollet després del conflicte amb Podem. "Hem creat una alternativa municipalista, amb pocs recursos, però estem plantant cara", assegurava Muñoz.

Canviem ha optat per fer una campanya de carrer en què "parlem amb els veïns i sentim quines són les seves demandes com la manca de neteja, equipaments, les dificultats d'accedir a habitatge assequible i els problemes de comunicació amb l'Ajuntament. Som un partit del poble per donar resposta a les necessitats del poble allunyat dels grans partits polítics", destacava.

La formació ha elaborat un programa en cinc eixos, el primer dels quals és la protecció "del planeta i de les persones". En aquest sentit, el partit aposta per garantir la igualtat en l'accés a l'educació pública, oferta d'escoles bressol i tarifació social. A més, proposa espais de criança municipals i monitoratge especialitzat per casals d'estiu per a nens amb necessitats especials. El foment de la cultura i el reconeixement a totes les nacionalitats és una altra proposta que es concreta amb l'obertura d'un espai polivalent de cultura, el suport a entitats, la promoció de l'obra d'artistes locals i l'adequació dels horaris de la biblioteca i sales d'estudi.

Pel que fa a la joventut, Canviem vol garantir "una vida digna per als joves, amb un espai juvenil, ajudes a l'emancipació i per usar el bus urbà i proporcionar-los un marc saludable d'oci juvenil, que fugi del model del consum d'alcohol", deia Muñoz.

Per al col·lectiu de la gent gran, el partit vol fomentar l'envelliment actiu amb espais de dia i reforçar l'Oficina d'Atenció al Ciutadà per acompanyar la gent gran a fer tràmits.

Un altre eix és el "creixement sostenible". "Cal  avançar en la transformació urbana amb barris verds, adaptant-los a la nova realitat". Incrementar l'habitatge públic a través de la captació de pisos lloguer, substituir les zones blaves per zones d'aparcament per a residents, un nou pla de civisme, millorar el bus urbà i incrementar els carrils bici i fer més espais per a gossos, són altres projectes.

Més justícia social, espais d'atenció, una finestreta única, ajuts i bonificacions a empreses que contractin aturats, fer inversió als polígons per fer-los més atractius, reforçar el comerç de barri, són propostes en matèria econòmica que Canviem porta al programa, que, a més, en l'eix de feminisme, proposa la creació d'un consell de dones.
 

Edicions locals