Mollet en Comú Podem es presenta com a garant de les polítiques d'habitatge 'valentes'

El president d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, acompanya la candidata molletana, Marina Escribano

Política

Mollet en Comú Podem es presenta com a garant de les polítiques d'habitatge "valentes"
Mollet en Comú Podem es presenta com a garant de les polítiques d'habitatge "valentes"

L'habitatge social és un dels temes que està acaparant la campanya i una de les necessitats de la ciutat. Sota aquesta premissa, Mollet en Comú Podem ha presentat les seves propostes en aquest àmbit, en un acte en què el president d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha donat suport a la candidata, Marina Escribano.

Escribano ha criticat la política d'habitatge dels governs socialistes a la ciutat en matèria d'habitatge social i considera que "no han fet els deures". Des del 2008 no es fan pisos de protecció oficial i s'han perdut moltes oportunitats", considera. La candidata qüestiona el paper que ha jugat l'empresa pública municipal Mollet Impulsa que gestiona el sòl de titularitat de l'Ajuntament, la qual "s'ha dedicat a vendre sòl públic per a negocis privats", diu en referència, per exemple, a la construcció de la residència de gent gran privada que FIATC està aixecant a la Farinera. Escribano critica que a través de Mollet Impulsa no s'hagi actuat sobre el parc construït d'habitatge, en el sòl urbà pendent de desenvolupament i en matèria de rehabilitació.

La candidata de Mollet en Comú Podem considera que cal mobilitzar els habitatges buits que hi ha a la ciutat, els quals, opina que són més dels que es diuen públicament. "Cal un cens i més transparència amb aquestes dades i campanyes d'inspecció d'habitatges".

Escribano creu que són necessàries també altres fórmules com sancionar els grans tenidors que no posen els pisos buits a disposició del lloguer social, crear àrees de tanteig i retracte, en què l'Ajuntament tingui preferència a l'hora d'adquirir pisos en procés d'execució hipotecària, i desenvolupar els pisos de lloguer social que estan previstos a la casa dels mestres de l'antic Longarón, un projecte que va proposar Mollet en Comú i que porta tres anys aturat. "Hi ha maneres de fomentar l'accés a l'habitatge, creiem que ja no va de construir macrobarris com el del Calderí, hem d'atacar altres línies, també construir habitatge públic, però per a això cal inversió i voluntat política", diu. "Necessitem polítiques valentes i no un Ajuntament que s'escuda en què la responsabilitat és de la Generalitat", ha conclòs Escribano.

Per la seva banda, Jaume Asens iniciava la seva intervenció reivindicant-se com els hereus del PSUC i amb un record per a la primera alcaldessa de la democràcia a Mollet, Anna Bosch. "Els comuns venim de les lluites socials i formen part de la nostra identitat", ha dit. En matèria d'habitatge, Asens destacava el paper que ha jugat Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona, "la ciutat que ha construït més habitatge públic de tot l'Estat". "Volem que l'onada municipalista que va iniciar l'Ada Colau continuï a Mollet", ha apuntat Asens, que assegura que En Comú Podem és la garantia que es tirin endavant polítiques progressistes. "Quan es deixa al PSC o al PSOE sols sempre miren cap a la dreta", ha conclòs el president dels comuns al Congrés, qui també ha posat en valor el paper de la formació en l'aprovació de la nova Llei d'Habitatge a l'Estat.

Edicions locals