Uns pressupostos participatius, la gran proposta de Mollet en Comú Podem pel jovent

La formació ha presentat les seves propostes en l'àmbit de joventut

Política

Marina Escribano i Xavi López van presentar les iniciatives pels joves
Marina Escribano i Xavi López van presentar les iniciatives pels joves

Mollet en Comú Podem va presentar dimecres al matí les seves iniciatives en matèria de joventut. La creació d'uns pressupostos participatius és el principal punt en aquest aspecte i buscaria donar a la gent jove de la ciutat escollir en quines activitats i inversions es destina part del pressupost municipal de joventut.

La cap de llista dels comuns, Marina Escribano, va detallar la idea del pressupost participatiu: "Volem que la gent jove pugui decidir una partida important dels pressupostos amb tots els seus processos de deliberació, entesa i decisió. Es tracta que s'apleguin i facin un bolcat de tot el que volen i de propostes de tots els àmbits".

La formació morada destaca que tenen "més de 80 propostes per la gent jove" i aprofundeix en alguna més. Xavi López, número 8 de Mollet en Comú Podem, remarca propostes com l'impuls d'un oci esportiu nocturn: "Volem obrir els equipaments esportius a la nit perquè els joves puguin usar-los i evitar molèsties als veïns. Estem infrautilitzant aquests espais tenint-los tancats a la nit".

López també parla del carnet jove molletà, una altra de les seves iniciatives: "Seria un carnet amb descomptes i avantatges per la gent jove de la ciutat. Principalment serien descomptes al comerç local i a activitats organitzades per l'Ajuntament".

Recuperar un espai pels joves

El partit vol recuperar un espai pels joves després de la "destrucció d'espais com l'Espai Jove La Nau o el Casal La República", explica Marina Escribano. Per això, proposen la creació d'un espai jove autogestionat amb l'ajut de professionals en la dnimaització juvenil.

La formació dels comuns també aposta per recuperar serveis pel jovent que s'han deixat de dur a terme com un servei de salut mental o les sales d'estudi a la biblioteca 365 que van presentar amb anterioritat.

 

Edicions locals