El PSC promet promocions de pisos protegits a tres terrenys municipals

És una de les propostes que fan els socialistes en l'àmbit de l'habitatge

Política

El PSC ha tancat la presentació del seu programa electoral amb les propostes en l'àmbit de les polítiques socials, del qual, el govern socialista presumeix i assegura ser un referent.

La candidata, Mireia Dionisio, apunta que reforçaran l'escut social impulsant programes amb professionals de l'àmbit de la salut mental, combatent la bretxa digital, fent polítiques perquè ningú quedi enrere, aprovant el IV Pla d'Igualtat de Mollet o adherint-nos a la Xarxa de Municipis lliures de tracta i explotació sexual, entre altres.

Dins de les polítiques socials, el partit posa el focus en el dret a l'habitatge i planteja mesures com que el nou POUM contemplarà un 50% de nous pisos reservats per protecció oficial (la llei marca el 30%), dels quals la meitat seran de lloguer. També recorda que hi ha nous habitatges projectats a la ciutat, en referència al nou POUM, que "preveu unes reserves màximes de més de 1.200 habitatges en règim de protecció, d’aquests un total 480 s’executaran al nou barri d’El Calderí". També proposen un programa d'emancipació juvenil, amb ajuts de 1.000 € a fons perdut als joves per al foment de l’emancipació i del lloguer.

Els socialistes plantegen posar en marxa promocions d’habitatge protegit municipal als terrenys municipals ubicats als carrers Francesc Macià, Can Fàbregas i Batlle Tura. A més, de la nova promoció de 90 habitatges públics a Can Borrell, a càrrec de la Generalitat.

Al programa també inclouen un projecte transversal d'habitatges compartits per a combatre la soledat no desitjada de la gent gran o com a primera experiència d'emancipació per a joves; instar judicialment els procediments de desnonament d’immobles de grans tenidors tal com es preveu a la llei 1/2023, en casos d’ocupacions conflictives, i promoure la posada en marxa del Servei de Mediació comunitària quan es detectin casos de conflicte convivencial, derivat d’ocupacions.

Edicions locals