El director de la tele pública denuncia que se li impedeix exercir el càrrec

Jordi Seguer alerta que "hi ha coses que com a professional no puc acceptar" i lamenta que se l'hagi apartat de la negociació amb Lavínia

Societat

El director del canal Vallès Visió, Jordi Seguer, ha posat el seu càrrec a diposició del plenari del Consorci Teledigital Mollet, si no és que aquest el ratifica i li atorga les “competències que em corresponen com a director del mitjà”. En un escrit adreçat a membres del plenari, Seguer alerta del seu “profund desacord” amb la proposta que s’ha presentat per modificar el contracte amb Lavínia i amb “altres decisions que d’un temps ençà està prenent de manera unilateral l’assessor del Consorci, Feliu Tura”, que, per la seva part, ha refusat fer declaracions al respecte. “No he rebut el text”, assegura.

Preguntat pel document intern signat pel director, Seguer assegura que recull “també l’ambient que hi ha a la plantilla. La intenció era dir als polítics que ens deixin opinar, més ara que hi ha en joc llocs de treball”, afirma el director. En la carta, Jordi Seguer descriu: “Manca de transparència, secretisme i cap voluntat d’escoltar possibles alternatives tant programàtiques com de reajustament de personal”.
A més, Seguer explica que en els darrers mesos “s’observa una marcada i notòria presència de la productora Lavínia en la presa de decisions transcendents”, així com que a ell no se li permet assistir a les reunions de presa de decisions de funcionament del canal.

Censura a l’informatiu
Les qüestions més tècniques no són les úniques que susciten el malestar del director, que també denuncia desacords en els continguts, “producte de l’excés de protagonisme que volen assumir determinades persones en la vida diària de Vallès Visió”.
Seguer explicava a CONTRAPUNT que “hi ha coses que com a professional no puc defensar” i, en el document que signa apunta que “és molt lamentable que cada dia s’hagi de passar censura prèvia a l’escaleta de l’informatiu diari quan som els professionals que estem treballant els qui hauríem de marcar els criteris”. Segons Seguer, ell “defensa la idea global de tots els membres del consorci i això pot xocar amb els interessos d’algú altre”.

Edicions locals