Monràs alerta que l'alt preu dels locals fa de topall al desenvolupament comercial de la ciutat

L'alcalde, Josep Monràs, ha alertat que l'alt preu del lloguer i de la compra de locals a Mollet dificulta el desenvolupament comercial de la ciutat. Segons Monràs, "els propietaris d?immobles a vegades marquen un preu prohibitiu i això és un topall".

Economia

L'alcalde assegura que “hi ha hagut firmes molt importants que, tot i interessar-se per Mollet, no han trobat un local a un preu competitiu”.
Segons dades facilitades a CONTRAPUNT per empreses del sector immobiliari de Mollet, el preu de compra d’un local pot arribar als 5.000 euros per metre quadrat, si es troba en eixos comercials com el carrer Barcelona, part de l’Illa de Can Mulà, Gaietà Vínzia, Berenguer III, i part de Jaume I. En aquests casos el preu del lloguer oscil·la entre els 15 i 18 euros mensuals el metre quadrat. D’aquesta manera, llogar un local de 80 metres quadrats a una d’aquestes zones pot arribar als 1.440 euros al mes. Can Borrell, juntament amb carrers secundaris del centre, representa la segona zona més cara per a la implantació comercial ambcostos de compra d’entre 3.000 i 3.500 euros el metre quadrat i lloguers d’entre 10 i 12 euros mensuals per metre quadrat. Les zones amb els preus més accessibles són Plana Lledó i Estació de França. Amb tot, segons Enric Bufí, de Fincas Venco, des d’inicis d’aquest any “els preus dels locals s’estan moderant, tot i que no tant com l’habitatge”, apunta.
Monràs creu que “els propietaris haurien de pensar que l’activitat comercial en un local contribueix a revaloritzar-lo”

Edicions locals