'Carta d'una desconeguda' a Can Gomà i Can Rajoler

La representació teatral 'Carta d'una descondeguda', adaptació de la novel·la de Stephan Zweig, porta quatre de les actrius catalanes més mediàtiques als teatres municipals de Mollet i Parets.

Cultura

Carta d’una desconeguda està sent el muntatge teatral amb més èxit de la temporada, com a mínim pel que fa al número de bolos de la gira per comarques i l’assistència d’espectadors. Els teatres municipals de Mollet (divendres a les 21h) i Parets (dilluns a les 19 h) no han estat una excepció i, amb només tres dies de diferència, han programat aquesta obra que ja ha esgotat les entrades.
L'obra narra l’amor fidel i silent d’una dona vers un escriptor que va conèixer de jove i de la qual ja se’n van fer adaptacions cinematogràfiques.

Pel que fa a les protagonistes són ben conegudes per la petita pantalla: Emma Vilarasau, Àngels Bassas (que substitueix Marta Marco a la gira), Ivana Miño (l’australiana de Ventdelplà) i Carlota Olcina (El cor de la ciutat). Les quatre actrius interpreten una mateixa dona en diferents moments de la seva vida.
El director Fernando Bernués ha portat el text a l’escenari, de manera que les quatre es van incorporant a escena procurant que l’obra no es converteixi en monòlegs, sinó creant un diàleg entre el futur i el passat de la dona enamorada tota la vida d’un mateix home. L’escriptor està interpretat per Jordi Puig Kai, que està acompanyat del seu criat, encarnat per Josep Maria Domènech. Aquests personatges permeten a Bernués incloure el pròleg i l’epíleg a la carta, en els quals s’explica com l’home rep un grapat de fulls en un sobre sense remitent. Carta d’una desconeguda explora una vida i un amor que hauria pogut ser però que no va ser mai.

Edicions locals