Fabulosos taps

Politicòleg

Una descoberta molt important que he fet durant el darrer viatge, més que l’Acròpolis d’Atenes o la Mythos de cinc graus, són els taps per a les orelles, perquè em permeteren conciliar-me i conviure amb unes companyes de viatge que roncaven apassionadament. Elles m’aguantaven i jo tenia la pell massa fina, però la gràcia consistia en poder acceptar una molèstia inevitable que derivava, precisament, del fet de conviure. Vaja, de fer plegats un fantàstic viatge.
Doncs enguany, una mica més i la Festa Major se’n va a fer punyetes per una defensa a ultrança
d’una convivència mal entesa per part de l’Ajuntament, tot pretenent que tots els concerts es fessin a Ca l’Estrada i amb horaris retallats, entre altres coses. Al final, gràcies a les Colles, no ha estat així i només s’hi han fet activitats un parell de nits com a romanalla d’una decisió de difícil rectificació.
Conviure no és només reduir molèsties, també és tolerar-les. Per això cal defensar que tota la Festa Major es faci al centre, ja que durant aquests quatre dies esdevé un gran punt de trobada. Per això aquesta és la voluntat de tota una xarxa social que s’ha d’escoltar perquè en sosté gran part de la programació amb un pressupost mínim. A vegades cal ser pedagògic i no donar tanta importància a qui no li pertoca, que són aquells que no volen saber res de la Festa Major.
Les Colles han estat responsables. A partir d’ara li toca ser-ho a l’Ajuntament. Les tornes s’han girat: fa uns anys, l’Ajuntament havia de respondre per allò que feien les Colles; ara són les Colles les que es veuen obligades a donar explicacions per algunes decisions del consistori. De cara a l’any vinent no valen excuses: cal fer més cas a Colles i repartir taps per a tothom.

Edicions locals