Ad maiorem gloriam dei

Politicòleg

Després de gairebé set dies sedada i sense alimentació, la persona que més estimava, ma mare, per fi va morir. Però abans d'aquesta mort biològica, vaig sentir l'horrible espant d'assistir a la seva mort com a persona en un marasme d'angoixa, dolor i desesperació, sentint-me totalment impotent per no poder per a ella fer l'única cosa que li calia en aquell moment: consolar-li aquell inútil turment. Això no ho puc deixar de pensar cada dia i suposo que m'ho enduré a la tomba. L'únic moment d'alleugeriment per a mi va ser quan, després d'hores de suplicar misericòrdia a l'equip mèdic mentre ma mare gemegava que la matessin ja enmig dels ofecs, s'accedís a la seva sedació definitiva.
 
Pagaré fastiguejat els meus rebuts de l'IBI sabent que l'Església Catòlica en gaudeix una completa exempció subjectiva. Ho dic perquè jo no influencio ni pressiono el poder legislatiu per tal que es facin lleis segons el meu credo que obliguin i vinculin els altres. Defenso l'avortament per a què les dones que vulguin, disposin del seu cos, sense obligar-les a fer-ho. Defenso que, entre altres coses, els homosexuals ens puguem casar o adoptar, sense obligar-los tampoc a fer-ho. Defenso que les persones puguin demanar que se'ls escurci un patiment inútil sense obligar ningú que accepti per a ell l'eutanàsia. No vull obligar ningú, només vull que es garanteixi la dignitat més bàsica i fonamental per a totes les persones, tinguin la condició que tinguin: que puguin triar com regir la seva vida sense perjudici a terceres persones. Les prohibicions en aquest sentit mutilen aquesta dignitat; el fet de permetre no obliga a ningú.
                                                                                           
Ara que debatem si fundar una nova República, si obtenir majors quotes de llibertat i, de si cal, esquinçar l'actual marc jurídic que ens engavanya i ens ofega, vull introduir un nou acte de llibertat i dignitat contra un ordenament jurídic confessional: espero que els grups municipals desafiïn l'ordenament i anul·lin en les corresponents ordenances les exempcions tributàries subjectives a l'Església. No vull finançar indirectament la capacitat de pressió d'aquesta institució, ni altres aberracions com 13TV o entitats catòliques com Hazte Oír. Cal dir-hi prou. I com amb altres coses, que la Delegación del Gobierno vagi impugnant acords municipals.
 
Sempre tindré present que, com moltes altres persones, per culpa d'una legislació hereva del nacionalcatolicisime, ma mare va ser obligada a morir enmig d'un espant indescriptible i sense consol ad maiorem gloriam dei. Tant de bo en un futur altres persones se'n deslliurin.

Edicions locals