Què està passant?

Politicòleg

Què està passant a Mollet? No és cap secret per a ningú que fa anys i panys que no tenim ni tant sols cinema i que una oferta lúdico-cultural mínimament potable la tenim a Barcelona.

Però el cas Decathlon és paradigmàtic: decisions casuístiques de naturalesa urbanística i econòmica que representen un autèntic tret al peu. El fet que l'adjudicació irregular a aquesta empresa de terrenys a la Vinyota -sí, la Vinyota, per la qual estem pagant una bona pastarrufa per expropiacions mal gestionades- s'intentin fer passar com una mesura per a l'ocupació laboral és desconcertant. Només cal mirar el context: Bacardí marxa, tenim polígons industrials destarotats i trinxats com Can Prat, Amazon tria Martorelles i no Mollet per a implantar-se... Encara podem justificar una decisió que ens pot costar més diners?

Però ja podem estar tranquils, encara que no tinguem un projecte clar de ciutat -i insisteixo, a l'anterior alcaldia en teníem un que ens permetia estar-hi a favor o en contra-, suposo que podem esperar que Mollet pugui aprofitar les molles que ens deixi la dinamització d'altres municipis com Parets o Martorelles.

Mentrestant, amb el POUM suspès, el nostre equip de govern -sí, he dit govern, no el partit, perquè qui governa és qui pren les decisions i les executa- ja tindrà un parallamps per a l'ocasió. Obstaculitzant i traient pit contra el referèndum de l'1-O de ben segur que podrà marcar el perfil ideològic que no pot exhibir en la seva gestió municipal. Es podrien assumir les corresponents responsabilitats i prendre la decisió final que podria donar un gir a tot plegat, però ens quedarem amb les entretingudes discussions del Ple i els postureigs de cara a la galeria, perquè els qui poden fer-hi quelcom sembla que encara no tenen prou incentius per a fer-ho.

Però al final, no passarà res de res.

Edicions locals