La gent normal

Politicòleg

Vuit mestres de la Seu d'Urgell són investigats per tractar a classe els fets de l'1-O. L'alcalde i regidors de Reus, amb representants de la societat civil, són investigats per incitació a l'odi pel fet de demanar que es retirin les forces d'ocupació per a restablir la convivència al país. Un dels diversos afectats per les càrregues policials de l'1-O ha de fer campanya per a l'abolició total de l'ús de bales de goma, cosa ja abolida a Catalunya, ja que li han buidat un ull. Mig govern legítim empresonat, i l'altra meitat a Bèlgica. El paràmetre per a valorar l'aplicació de les mesures cautelars als membres de la Mesa del Parlament era si renegaven de la independència unilateral i si pensaven continuar amb la seva activitat política, prejutjant, no pas fets, sinó senzillament el pensament. I els Jordis podrint-se a la garjola...

És un simple resum de la carta de presentació dels impulsors i dels còmplices de l'aplicació de l'art.155, els quals no s'enrojolen quan coincideixen amb l'ultradreta a les manifestacions, i em quedo curt. Són els qui volen reinstaurar l'anomenada "normalitat" a Catalunya, els qui creuen que tot això, a banda de "necessari", entra dins de la "normalitat": la "normalitat" de la Catalunya autonòmica dins del Règim del 78 amb una oligarquia de nuls valors democràtics.

Els qui no defensen aquest estat d'excepció institucional i judicial, davant les properes eleccions imposades il·legítimament des de Madrid ja es fixen la restauració del Govern amb el President al capdavant i reversió de l'art.155, enmig de diverses anàlisis carregades d'autocrítica. Aquesta és la suposada normalitat: tornar enrere, a una pantalla superada. Però la garantia contra aquesta onada repressiva només té una resposta i un projecte: la República. Ni un pas enrere davant la gent "normal".

Edicions locals