Men in black

Antropòloga

Sembla que ens han rescatat, Europa ha vingut per salvar-nos. Uns anomenats “homes de negre” han arribat per controlar els milers de milions d’euros que Europa li dona als bancs espanyols per superar els seus problemes financers. I aquesta notícia em sembla bona. Per què? Doncs per què algú de fora que no ha tingut res a veure amb el desgavell que han generat els nostres responsables financers, estarà de guàrdia per a vetllar que aquests diners no es perdin. Fa de mal dir, però pensar que els nostres bancs i caixes, que els nostres responsables financers, ens han fet el salt és de jutjat de guàrdia.

Alguns diuen: “hem estirat més el braç que la màniga..” Doncs amb dades a la ma, el 70% del deute espanyol és de molts pocs (bancs i caixes sobretot i grans fortunes) mentre que només el 30% restant és dels ciutadans amb un sou i problemes per arribar a finals de mes. Qui ha estirat més el braç que la màniga? Alguns, molt pocs, no tothom. I ara, aquells són els primers a ser rescatats, clar que sense voler fer demagògia, potser sí que han de ser els primers perquè com a mínim no se’n duguin per davant els estalvis de la gent.

Tots coneixem casos de persones que confiant en el responsable “de la caixa” o “del banc” de tota la vida, s’han vist enganyats, o en el temps de termini dels seus diners, o en els guanys promesos i mai rebuts, o en els rebuts mal comptats i reclamats, una forma de fer negocis que en altres temps haguéssim considerat “usura” i ara s’amaga sota el plàstic de les targetes de crèdit.

Aquests “homes de negre” que venen d’Europa s’assemblen als “Men in black” del cine. Els personatges que ens defensen dels extraterrestres justament són els que necessitem. Nosaltres ja els teníem aquí als extraterrestres i no els havíem detectat fins ara. Ulleres negres per a tothom!

Edicions locals