Aniversari

Fer anys, celebrar el mantenir-se en el pas del temps i fer-ho amb salut i projectes nous sempre és motiu de goig. Contrapunt celebra el seu desè aniversari, per molts anys i que els puguem fer junts, hi col·laboro des del gener del 2003, després que m’ho proposessin i aprofitar l’avinentesa per decidir que ja era hora de fer notar que seguia per aquí, pel poble i per la comarca. Feia anys que havia decidit deixar la política, o potser me’n van excloure, tant és, es veia venir la merda a la que ens han portat i la ferum de “classe política” en la que tot s’hi val ja feia dies que es respirava. Vaig submergir-me en la meva feina de mestre i fins aquí, tot bé gràcies.
Un dia em vam demanar què em semblava el fet de tenir un periòdic local i vaig dir simplement que llegir als veïns, els esdeveniments del poble i sentir-ne setmanalment el batec, ens acostava, ens identificava com a ciutadans d’un poblet reconvertit en ciutat gairebé dormitori; però sigui com sigui el poble, perdó, ciutat, on fem vida més o menys participativa tots plegats. Si a més a més rere les pàgines hi ha persones feinejant que coneixes i t’estimes, molt millor!. Fins aquí hi ha hagut molts aniversaris, alguns per celebrar, d’altres perquè la memòria no ens falli i seguim recordant d’on venim i on volem anar.
Apart dels meus, que ja en són uns quants. Caldria passar llista i recordar els anys que alguns, sense cap altra feina, han viscut de tots nosaltres amb un càrrec i amb dubtosa qualificació per exercir-lo. Portem massa anys cercant veritats que alguns tenen interès en passar per alt: papers, morts, desapareguts, on van els diners de tots, perquè hi ha tants a munyir la vaca si només té quatre mamelles, perquè rebem males maneres dels qui governen si cobren de diners públics. Tinc un desig; poder celebrar alguna vegada el primer aniversari de l’aplicació de lleis i justícia iguals per a tothom, sigui quina sigui la seva condició o càrrec. Mentrestant, esperarem fent anys.

Edicions locals