Festa Major

Com passa sempre, com cada any, em sento molt orgullós de la nostra Festa Major. Cada vegada, tant l’Ajuntament com les Colles, com totes les entitats que treballen amb nosaltres, fem un gran esforç perquè sigui diferent, però, alhora, perquè segueixi tenint el millor de la tradició.
La Festa Major d’enguany és participativa: fem 87 activitats amb la col·laboració de més de 20 entitats dels àmbits cultural, esportiu, de salut... És solidària: tots els diners que es recullen en determinades activitats van destinats als bancs d’aliments de la ciutat, i seguim tenint, com sempre, l’acapte de sang... I segueix sent una gran festa: hi ha joc, cultura, teatre, humor, novetats, i, naturalment, l’animació i la sal que hi posen les nostres colles de Torrats i Morats.
Les novetats són molt interessants: cinema a la fresca a l’espai del parc de les Pruneres; concerts de qualitat a Prat de la Riba; vespres a la piscina; la preestrena de Tortosa, el nou espectacle de l’Esbart Dansaire de Mollet, i el fet que hem apostat per la figura d’un pregoner molt nostrat i molt arrelat a la nostra Festa Major: Jordi Amenós, la veu de la Festa Major, presentador i gran dinamitzador de les Colles!
Podrem gaudir plenament de tota aquesta oferta de qualitat, tot i haver fet una important contenció pressupostària. A això ens hi ha ajudat no només la curosa organització municipal, sinó també la sensibilitat que han mostrat les més de 20 entitats que col·laboren amb nosaltres, que han programat les seves activitats d’acord amb les directrius municipals de cara a minimitzar la despesa, amb l’aprofitament d’escenaris, els canvis de dia d’activitat i, fins i tot, en algun cas, amb la renúncia d’alguna activitat…
A l’Ajuntament, per exemple, hem optat, en aquesta línia d’estalvi, per fer l’envelat en un lloc ja cobert, com és el cas de la pista exterior del pavelló de Riera Seca, que de ben segur serà un magnífic escenari per als nostres balls i concerts, i hem treballat a fons acords de patrocini amb empreses que ens han ajudat econòmicament en algunes despeses.
Una Festa Major per a tothom, programada per a tots els públics: Cal destacar que una part important es deu a la feina i als bons suggeriments fets pels nois i les noies de 6è de primària que han participat en el Consell Municipal d’Infants, als quals els agraeixo novament les seves aportacions.
Igualment, vull donar les gràcies a totes les entitats que, amb la seva participació, ens ajuden a fer que la Festa Major sigui la gran festa que és, i de manera molt especial, com sempre, a les nostres colles de Torrats i Morats.
Us convido a viure plenament la gran festa de la ciutat, gaudim-la: molt bona Festa Major!

Edicions locals