Tots podem ser protagonistes

Si cerqueu en el Contrapunt Digital o entreu directament a http://antondensi.blogspot.com/ topareu amb el bloc d'un personatge barbut amb cara de gat que es fa dir Antondensi. En aquest bloc hi trobareu poca prèdica i molta exposició de fotografies, vídeos, cartells, informacions i reculls d'opinions d'altres.
Antondensi no alliçona sobre valors, ni principis, ni idees, simplement retrata una realitat propera. I és precisament la forma de treballar aquesta realitat que l'identifica com a home de valors, de principis i d'idees. L'objectivitat, el respecte, l'amor per allò que l'envolta, els principis de convivència i valors democràtics, traspuen d'allò que fa i com ho fa. En període electoral Antondensi dóna peu a què tots els partits polítics exposin els seus programes i actes de campanya, amb la qual cosa segueix marcant la diferència pel que fa a objectivitat i respecte.
Antondensi és un exponent d'aquesta societat civil catalana que ens ha salvat (i ens salvarà) de moltes coses. Una demostració flagrant que la força de la democràcia rau en el poble, que els canvis transcendents sorgeixen de baix a dalt, que els partits polítics –sense negar la seva importància- no ho són tot, i que en lloc de queixar-nos cal que actuem.
He volgut cercar l'exemplaritat d'aquesta societat civil en un nom i sé que soc injust. Quanta gent no fa una tasca semblant en altres camps sense tant ressò mediàtic. Però ho faig per pedagogia, perquè resti clar que la llavor, per conrear la societat que volem, fructifica en cadascú de nosaltres. Afortunadament n'hi ha milers, i tots podem ser Antondensi.

Edicions locals