Can Girona, una mancança greu d'informació i transparència

L'Ajuntament de Barcelona, propietari de la finca de Can Girona*, i la Diputació de Barcelona, han presentat dos projectes que descriuen les obres a realitzar i la rompuda de terres per recuperar conreus. Els projectes estan a l'abast de tothom que vulgui consultar-los. Jo ho he fet i els he trobat opacs i ambigus, pel que fa a l'activitat que es pretén desenvolupar.
Més enllà de netejar boscos,  fer tallafocs i tot allò que afecta a un parc com el de la Serralada Litoral, ningú m'ha explicat que es vol fer realment amb una inversió força considerable. Ningú m'ha sabut explicar qui conrearà les terres (força extenses, per cert), amb quins mitjans i qui se n'aprofitarà. Ningú m'ha sabut dir qui ocuparà, i amb quines condicions, els pavellons previstos per fer treballs d'artesania.
Crec que ha arriba l'hora que els ajuntaments de Martorelles i Santa Maria de Martorelles demanin explicacions clares i precises sobre quina en porten de cap a Can Girona, i si és una bona pensada ho celebrarem tots plegats. D'entrada, veure que s'han talat 300 pins pinyonaires per plantar 100 ametllers, em produeix una gran tristesa i poca confiança en el projecte.

*finca situada en el terme municipal de Santa Maria de Martorelles, en plena Serralada Litoral, un paratge idíl·lic de bosc i de fonts, així com de restes històriques, molt conegut i celebrat per la gent del Baix Vallès.

Edicions locals