2014, any de la recuperació?

El govern del PP i aquí a Catalunya el de CiU ja veuen els famosos brots verds per a la recuperació de l’economia i, per tant, la reversió de la crisi i donen dades com la baixada de l’atur, la prima de risc i la incipient recuperació del consum. Com es pot dir que la situació  comença a millorar amb gairebé sis milions d’aturats, quan el tipus de contractes que es fan són molt precaris i els sous baixen de manera escandalosa.
El nivell de pobresa és altíssim: menjadors socials, bancs d’aliments, els milers de desnonaments, les retallades en els serveis públics, la fustigació a les pensions.
D’altra banda, les polítiques del govern del partit més dretà de la recent història d’Espanya com el Partit Popular, ens està portant a nivells que s’acosten la dictadura franquista en drets corrupció i qualitat democràtica, les reformes laborals, la legislació contra el dret a la interrupció voluntària de l’embaràs, la contrareforma dels ajuntaments, així com la llei Wert, necessiten reprimir la gran contestació ciutadana i per això preparen una llei mordassa per criminalitzar i reprimir les protestes amb una nova llei anomenada de seguretat ciutadana.
Aquest 2014 tindrem eleccions europees unes eleccions que marcaran la tendència sobre la construcció europea, si seguim com fins ara amb polítiques d’austeritat i estrangulament als països més febles, com és el deute il·legítima, els interessos abusius, l’atac a l’estat del benestar, etc. O bé la ciutadania europea en especial als països del sud conformen majories progressistes i d’esquerres liderades per l’esquerra unitària europea i el PEU on s’ubica IU, que es pugui fer front a aquesta Europa del capital, insolidària i dretà, per anar endavant, Europa més solidària , inclusiva i federal.
A Catalunya aquest 2014 és un any transcendental per al futur del nostre país i el dels seus ciutadans, el procés sobiranista amb la consulta ja anunciada per al 9 de novembre i que ja veurem com acaba, per la previsible oposició del govern central a la seva realització, aquesta negativa pot obrir una situació imprevisible a Catalunya creant frustració i indefensió i veurem la reacció de la ciutadania catalana .
El Govern de la Generalitat de CiU té com a escut el procés sobiranista, per amagar la seva nefasta política antisocial amb retallades en els drets socials, sanitat, educació, serveis socials, amb l’inestimable suport d’ERC.
En definitiva aquest any 2014 seguiran les retallades, i la fustigació als drets socials i laborals. Continuaran els desnonaments. Tornaran a abaratir, encara més, els acomiadaments. Seguiran rebaixant els salaris i la capacitat adquisitiva de les pensions. Seguirà implacable la gestació parlamentària de la llei contra la dona i contra l’avortament voluntari. Seguiran els filats carnissers de Melilla i les compres del més modern material antiavalots.

Edicions locals