EUiA s'incorpora a la candidatura rupturista d'En Comú Podem per al 20-D

EUiA projecte germà d'IU ha estat i continua sent una formació política que impulsa processos de confluència des del seu naixement a Mollet amb la Entesa després amb ICV, amb Canviem Mollet, a Catalunya i Espanya amb IU i l'esquerra plural, en si dins d'EUIA - IU hi ha diferents col·lectius i partits com el meu Comunistes de Catalunya i altres. Per tant, portem al nostre ADN la unitat popular i política.

A Catalunya no era lògic que quedéssim fora de la candidatura En comú Podem un lloc plural d'esquerres d'obediència catalana que tindrà veu pròpia al Congrés dels Diputats mitjançant un grup parlamentari propi i que té el seus referents polítics a nivell de l'Estat, com són les marees a Galícia, els ajuntaments del canvi de Madrid, Barcelona, i altres, Compromís del país valencià, Podemos i IU.

Des de la nostra organització d´EUiA celebrem l'acord assolit, ja que permet una sola candidatura del canvi, a Catalunya, d'esquerres que impulsi un procés constituent rupturista, fer fora el PP i guanyar als que practiquen polítiques neoliberals que privatitzen serveis públics, creen atur, precaritzen l'ocupació i retallen drets com CDC, C'S i PSC.

En Comú Podem té com a objectiu prioritari aconseguir fer fora la dreta i el PP del govern espanyol i encarar l'inici d'un procés constituent que serveixi per donar poder a la ciutadania i recuperar a els seus drets. Per aixó, En Comú Podem lluitarà per aquests objectius polítics:

- Defensar el dret a decidir de Catalunya mitjançant l'exigència d'un referèndum vinculant i amb totes els garanties democràtiques, en què tothom pugui expressar lliurement el vot sobre el futur polític del país.

- L'impuls un pla de rescat ciutadà dirigit als col·lectius més vulnerables que més han patit les conseqüències de les polítiques d'austeritat i de retallades.

- Derogació de les darreres reformes laborals, lluita contra l'atur i la precarietat laboral. Promoció de polítiques econòmiques al servei de la majoria a través de la creació d'ocupació digna i de gualitat.

- Apostar per les energies renovables per combatre el canvi climàtic i preservar la natura, canviant la manera de produir i consumir i girant cap a un model energèticament sostenible.

- Defensar el municipalisme tombant l'LRSAL i defensar que els municipis tinguin els recursos necessaris per fer polítiques de proximitat.

- Posar els Institucions al servei de la ciutadania i no dels poderosos. Acabar amb tota forma de corrupció, la il·legal; però també la legal, i les decisions polítiques que és prenen al servei dels interessos privats, com el rescat bancari, de les autopistes, la regulació energètica o l'amnistia fiscal.

- Defensar els drets de les dones en front del patriarcat i posada en marxa d'un plan de xoc urgent per lluitar contra la violència masclista.

-Acabar amb els polítiques repressives del PP impulsant la derogació de la Llei mordassa i la reforma del Codi Penal.

És possible guanyar i guanyarem per la gent i la regeneració democràtica.

Edicions locals