Pèrdua de drets en les jubilacions

es reformes de les pensions duta a terme pel Govern del PSOE i després del PP, ha significat una pèrdua de drets dels treballadors en general i, en concret, per aquells qui ara arribem a edats de jubilació. Aquesta situació suposa una carrera d’obstacles gairebé impossible de saltar, la situació s’agreuja amb la modificació de la llei de pensions del PP que encara endureix més les possibilitats de jubilar-se anticipadament i, a més, retarda l’edat voluntària de jubilació dels 61 als 63 anys amb el prejudici que estan produint a milers de persones que tenint 61 anys han esgotat la prestació per desocupació i han d’esperar dos anys o més per poder jubilar-se. Com també han endurit que els majors de 55 anys puguin cobrar el subsidi, es queden sense cap prestació perquè la seva parella o unitat familiar té uns ingressos de més de 491 euros.
Hi ha casos sagnants. Per exemple, com que l’INSS només accepta les jubilacions anticipades d’aquells treballadors que siguin acomiadats per causes objectives però no admet els casos en què l’empresa reconeix la improcedència, i els converteixen en un acomiadament que, segons l’INSS, ja no és objectiu. Així, és possible que dos treballadors siguin acomiadats el mateix dia i per la mateixa causa i un tingui més drets que l’altre. Aquest govern insensible amb les classes més indefenses els castiga després de portar en molts casos tota la vida cotitzant amb més de 40 anys.
El sindicat CCOO està treballant amb afany perquè l’INSS canviï el criteri i les persones afectades es puguin jubilar anticipadament amb 61 anys. Hi tenen dret perquè reuneixen tots els requisits i l’INSS segueix negant-los-hi.
Per donar suport a aquesta postura cal dir que ja s’han dictat dues sentències a favor de les demandes presentades una al Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó i una altra a l’audiència de València que obliguen l’INSS a reconèixer aquesta pensió.
Per tant, tots i totes els que esteu en aquesta situació cal lluitar i reclamar aquest dret que ens pertoca, al carrer, amb els sindicats les marees de pensionistes i la via judicial.
Nota: hi ha un grup de Facebook que es diu jubilació 61 anys. Podeu integrar-vos-hi, hi participen persones molt serioses i preocupades per la qüestió que ajuden a resoldre els dubtes i preocupacions de forma altruista.

Edicions locals