En clau numèrica i paraules clau

President d'ONAT Foundation

Primeres reflexions d’aquest nou any en clau numèrica i en paraules clau. 2012 ens fa parlar de contenció, austeritat, ocupació, educació, polítiques socials, ajuts als més necessitats. Aquestes paraules tenen traduccció numèrica. 554.000 euros de reducció del pressupost municipal respecte 2011. Reinversió de 392.000 euros per al foment de l’ocupació i polítiques educatives i socials. Austeritat és, en el cas de Parets, sinònim de compactació. De 25 regidories en passem a 16. No es redueixen serveis a la ciutadania però sí fem un gran esforç en compartir recursos.
Aquesta és la complexa situació que vivim cada dia, un context de crisi que ens preocupa i pel qual busquem fórmules per sortir-ne: 8 plans d’ocupació municipal; 100.000 euros destinats a emprenedoria, formació i ocupació; 21 cursos de carretoner, 2 de plataformes elevadores i 8 d’ofimàtica; convenis amb indústries locals i bonificacions per les empreses que contractin personal de Parets.
Hi ha dades que juguen en contra: 2 milions d’euros de deute pendent de cobrar de la Generalitat i l’ajornament del pagament per a les nostres escoles bressol.
Però aturem-nos un moment, només 3 dies, i sortim a gaudir dels més de 20 actes de la nostra Festa Major d’Hivern, de la que tot just fa 18 anys que va ser recuperada. Coincidint amb aquesta edició de la Festa Major d’Hivern s’acompleixen 15 anys de la inauguració del Centre Cultural Can Rajoler. No us perdeu l’exposició, al mateix centre, que en repassa la seva història i trajectòria. I tampoc us perdeu la Calçotada popular (no sé exactament el nombre de calçots, però es compten per milers) o la plantada dels 250 arbres a l’entorn del riu Tenes. De fet, us convido a participar de tots actes de la programació, perquè tots paguen la pena.
Ens veiem aquests tres dies als carrers, al teatre, al pavelló... a la nostra vila.
A tots i a totes, en paraules i en números... Feliç 2012.

Edicions locals