No trinxem Gallecs

President del Consorci Besòs Tordera

Encara estic astorat després de la moció aprovada recentment pel Parlament de Catalunya que reclama la incorporació de més terrenys (de propietat privada) a l’espai protegit de Gallecs. Si hi ha hagut un govern que ha protegit aquest espai ha estat el dels socialistes de Catalunya, creant també un consorci públic per a la seva defensa i preservació.
Pel que fa a la part que ens toca directament, Parets, ja he parlat amb la nostra plataforma, amb veïns i veïnes, usuaris i afectats, que viuen la realitat i volen que l’espai de la zona de la Riera Seca i Can Vila-Rossal continuï igual com vam consensuar en el seu moment.
Si hi ha una zona cuidada i conservada és aquesta. Nomes volem que tot continuï igual, que no es trinxi Gallecs. No entenem que es demani fer el que no vol la ciutadania. Ni amb ells, ni consensuan-t’ho amb els municipis afectats. Què s’amaga darrera d’això? És un pas per encarar un altre corredor o línia de mobilitat que trinxaria el nostre territori per la meitat?
Des de Parets seguirem escoltant el que ens diuen els nostres veïns i veïnes, els usuaris i ciutadans de l’entorn. El nostre espai de Gallecs és un espai absolutament protegit i no volem cap canvi de model.
No volem que es trinxi aquest pulmó verd que avui tenim, una de les joies de la corona del nostre territori. Farem tot el que sigui necessari perquè no es malmeti ni Gallecs ni el nostre territori.
Per això vam protegir-lo els i les socialistes i, amb Mollet, vam crear un consorci públic per fer polítiques actives de conservació i protecció d’aquest espai.
Reivindiquem la feina feta per preservar Gallecs. Estic disposat a acompanyar a les formacions polítiques que han impulsat aquesta moció, Catalunta Sí Que Es Pot i ERC a trepitjar la zona i veure de primera mà què es fa i quin és l’estat actual. Els animo a escoltar els usuaris i la gent afectada abans d’opinar des de la distància.
Escoltem el territori i coneixem la realitat.

Edicions locals