Quatre mesos de pacte de govern i van arribant resultats: Inauguració de la Residència La Vinyota

El dia 17 de febrer es signava un acord a Mollet entre el PSC i CiU per governar la ciutat amb una majoria prou àmplia per afrontar reptes com poden ser la ocupació, l’activitat econòmica i la cohesió social en un dels moment més difícils de la història del nostre país.

Aquest pacte marca unes línies d’actuació, el podeu consultar a www.ciumollet.cat dins l’apartat “acció de govern”. Mica en mica es van recollint els fruïts d’aquest pacte: el proper dissabte 7 de juliol, s’inaugurarà la Residència i Centre de Dia de La Vinyota, equipament especialment pensat per a donar servei a persones amb discapacitat intel·lectual.

S’exposa en el referit pacte de govern que, s’ha d’insistir a la Generalitat perquè posi en funcionament la Residència i Centre de Dia per a discapacitats psíquics de La Vinyota.

Això és el que hem fet des del govern municipal, tant l’Alcalde com qualsevol dels regidors de l’equip de govern, en el moment que hem estat davant del propi Conseller Benestar i Família de la Generalitat o bé de qualsevol altre responsable d’aquell departament.

El paper de les famílies dels qui ocuparan la Residència i el Centre de Dia, també ha estat una eina fonamental per posar més fàcil el camí dels polítics, que hem intentat posar el nostre gra de sorra per què sigui una realitat l’equipament que ara s’inaugurarà.

Les famílies han estat i son els principals protagonistes d’una història que va començar a Mollet ja fa més de 40 anys, en el seu intent de que aquelles nens, joves i adults tinguessin les mateixes oportunitats i fossin tractats com la resta de molletans i molletanes. Ara Mollet, amb aquest nou equipament disposa d’una xarxa de serveis per a discapacitats com molt poques ciutats del país tenen.

Les famílies han estat i son com corredors de fons que van fent, esprintant quan cal i retenint la marxa en altres moments, però sempre actius i atents. Aquesta manera de ser i de fer, ha fet que hagin aconseguit arribar a una gran meta: la que es van fixar els pares, mares i familiars que el dissabte seran al costats dels seus fills o germans, però també la que s’havien fixat aquells que pel pas del temps demà no hi podran ser, però que de bens segur que tots tenim en el nostre record.

Obrir en aquests moments la Residència és una acte de valentia i de justícia per part del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Alguns poden opinar que “ja era hora” i d’altres que “és el que els hi tocava fer”.Això és cert, com també és cert que en aquests moments de recursos tant limitats, quan d’un dia per l’altre a la Generalitat li arriben noticies des del govern de Madrid, en el sentit de no transferir recursos ja aprovats o bé de retallades de partides pressupostaries, tot centrifugant el dèficit de l’Estat a comunitats autònomes, repercutint de manera directa en els serveis que necessita la gent que viu a Catalunya, es fa difícil prioritzar una actuació sobre un altra i alhora valorar si és el moment més adient per que un nou equipament es posi en funcionament, tot i la necessitat peremptòria de poder gaudir d’un servei adreçat a les persones, com és el cas de la Residència La Vinyota.

Ara al Govern de la Generalitat de Catalunya li toca prioritzar més que mai, pressupostant allò que els seus ingressos li permeten, sense augmentar el dèficit i no deixant el país hipotecat per a les properes generacions. Per sort el tarannà i la sensibilitat social de la gent de CiU i del govern de CiU a la Generalitat, ha fet que aquest nou equipament sigui a partir d’ara una realitat a la nostra ciutat.

Edicions locals